Кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов отказа номинацията за национален лидер на БСП

Кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов отказа номинацията за национален лидер на БСП, направи си отвод и се аргументира, че неговият основен приоритет е управлението и развитието на града и общината

Кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов бе една от трите кандидатури в едно с Корнелия Нинова и Кирил Добрев номинирани на снощната отчетно изборна конференция на БСП за национален лидер на партията . Москов благодари за доверието на делегатите и си направи самоотвод като в него посочи основният си приоритет а именно – управлението и развитието на града и общината.
Както писа Топ Преса , 45-та си отчетно-изборна конференция проведоха снощи гоцеделчевските социалисти. Конференцията продължила до късните часове бе проведена при спазване на всички мерки за безопасност, а делегатите изпълнили Дом на културата приеха единодушно направените отчети на председател, кмет, народен представител и общински съветници.

Също единодушна подкрепа за нов мандат получи Валери Сарандев, който оглавяваше структурата в общината през последните 4 години, през които гоцеделчевските социалисти затвърдиха и надградиха ролята си на водеща политическа сила.

Делегатите излъчиха и две от трите направени номинации за национален лидер на партията, след като кмета Владимир Москов си направи самоотвод с арумента, че негов основен приоритет е управлението и развитието на града и общината.

Така гоцеделчевската конференция номинира за председател на НС на БСП двамата основни фаворити за поста и в национален план – Корнелия Нинова и Кирил Добрев.
Според изтекла информация от закритите за медиите разисквания и гласувания , Корнелия Нинова е получила 33 гласа при номинирането й а, неврокопчанина Кирил Добрев само 3 номинации .

В речите си към аудиторията и двамата кандидати изложиха част от своите приоритети.

Нинова акцентира на постигнатите резултати в национален план под нейно ръководство, а Добрев, който бе неин замесник – на необходимостта от обединение в партията и изваждане на БСП от изолацията, в която е попаднала.

Конференцията опредли и делегати за 50-тия конгрес, който ще заседава, след директните избори на 12 септември, на които ще могат да вземат участие всички членове на БСП в страната.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене