Псевдоеколог на Прокопиев сипе зелени лъжи за Пеевски

Няма министри на Пеевски, има министър-председател на Пеевски. Тази височайша глупост, част от опорните точки на олигархията, я изкряка общинският съветник от София и стар съдружник на лицето Иво Прокопиев – Владислав Панев.

Менте опорката беше пусната, разбира се, в медия от услужливия мейнстрийм на Прокопиев. Смях в залата! Депутатът и издател Делян Пеевски е „назначил“ и премиера на България, лъжат психодесните. Това е толкова вярно, колкото е истина, че Пеевски е „назначил“ Далай Лама. И наистина щеше да е просто смешно, ако не беше част от фашизоидната хибридна война срещу Делян Пеевски, която шепа олигарси и храбрите им оловни войничета (тролчета) водят от години.

Наглата лъжа за връзка между Пеевски и Борисов бе опровергана няколко пъти от самия премиер, но то не бе и нужно, защото фактите са очевидни.

Колко дебелоок трябва да си, за да викаш на черното бяло, да набуташ в джоба си крадени мангизи и да крещиш: Дръжте крадеца!

Кадруванията в кабинетите на Борисов ги правеше Иво Прокопиев. И не само – дългите му разградски ръчички редят служебни кабинети, плащат на протестъри, назначават в съдебната система, пишат опорни точки и лобистки закони. Лицето Прокопиев в пълнокръвен смисъл олицетворява думата „задкулисие“, а именно неговите марионетки и тролчета лаят в мейнстрийма, громят с фалшив апломб същото това задкулисие. Това се казва цинизъм и, прощавайте за чуждицата, политически гьонсуратлък.

За да не излизаме голословни като платените „анализатори“ на Разградско-Дубайско-Белградската коалиция нека ви дадем един пример. Владислав Панев, който говори за фалшивата зависимост Пеевски-Борисов, е общински съветник в София от т.нар. „Демократична България“. Самият Панев е съпредседател на партийката „Зелено движение“, която въпреки скромния си електорат от любители на бирата в пластмасови бутилки, е способна да направи много бели. И прави – въпросното движение е един от параваните на Зеления октопод у нас, псевдоеколози, които с лобистки, задкулисни цели спират държавни проекти за милиарди, но мълчат за екологичните престъпления на олигарсите. Мълчат и за екопрестъпленията на ортаците си от зелената мафия, като Тома Белев, който „проспа“ (и май умишлено) нашествието на корояда-типограф, който методично унищожава зеленото богатство на страната – българската гора.

Та въпросният зелен „политик“ Владислав Панев е част от коалицийката „Демократична България“ в СОС, в която влизат още ДСБ-то Иван Костов и „Да, България“ на Христо Иванов. Найс, а? Същите тези са по-големи гербери и от ГЕРБ в общинския съвет и гласуват покорно и послушно заедно с групата на ГЕРБ в столицата, но говорят за „скрита коалиция“ между ГЕРБ и ДПС? Това вече не е найс, а чиста лъжа, или по-точно – мръсна лъжа!

А самият Владислав Панев, който излезе на амбразурата да повтаря опорните точки на Прокопиевия мейнстрийм, никак не е случаен човек. Личността му е пъстра като знамето на ЛГБТ-общността, която той лицемерно подкрепя. Пъстра е и като колекцията му от атрактивни имоти в чужбина и в центъра на столицата.

Да си зелен политик от електорално немощна партийка, види се, е доста доходоносно занимание, защото Владислав Панев е един от най-богатите общинари в СОС. Той има апартамент в холандския град Тилбург – от 85 кв. м., а стойността му е 356 935 лв. (толкова е декларирана, но фактическата стойност вероятно е по-висока).

Панев притежава и 4-5 апартамента и къщи в София. Част от тях отдава под наем на мигранти от екзотични страни като Пакистан. Декларирал е акции и дялове за 2 882 792 лв.

“Екологът“ Панев е бивш служител на Иво Прокопиев, но както се вижда, продължава да работи за разградския олигарх на „тихия фронт“. Преди време той неочаквано стана председател на Зелено движение, след като за поста бяха спрягани Тома Белев, Андрей Ковачев, Петко Ковачев, Петко Цветков. С чия ли протекция г-н Панев гради политическа кариера?

Ето фактите, а вие си отговорете сами. Бизнесът на Владислав Панев е оплетен в интересни схеми и приятелства с кръга „Капитал“ на олигарха Иво Прокопиев. Той притежава фонда „Скай управление на активи“ АД, което е управляващо дружество, създадено през 2006 г. под името „Стана с Капитал“ АД. През 2013 г. си сменя името. Към момента дружеството управлява договорните фондове „Скай Нови акции“, „Скай Финанси“ и „Скай Глобал ETFs“. Значителни капитали от средствата на пенсионните фондове в България са инвестирани във фирми на Владислав Панев и на Иво Прокопиев, написа в свое разследване в. „Труд“.

Според всекидневника, над 7.5 млн. лв. са вложени във фонд „Скай“, управляван от Панев. Парите са насочени от пенсионен фонд „ДСК Родина“, пенсионен фонд „Доверие“ и пенсионен фонд „Съгласие“. За първите два съществуват ясни факти, показващи свързаност с кръговете фирми около Иво Прокопиев. Панев е и бивш служител на в. Дневник и изключително доверено лице на разградския олигарх.

„Екологът“ Панев очевидно осребрява добре връзките си с властелина на мейнстрийма Прокопиев. Пада си по екзотичните пътешествия и обича да парадира с тях. Ходил е на екскурзии в Пакистан, Намибия, Ботсвана, Зимбабве, Замбия, Етиопия, Занзибар, Уганда, Руанда, Кения. В тези страни е бил със съпругата си на сафарита, а това е скъпо удоволствие за богаташи. Панев е развявал туристическите си гащи още в Бали, Източен Тимор, Швеция, Италия, Унгария, Русия и др. Бълха го ухапала, ако похарчи 60 000-70 000 долара годишно за екзотичните си пътешествия.

Та този зелен пътешественик и Прокопиев служител, който гласува заедно с ГЕРБ в СОС, говори за „връзка“ между Делян Пеевски и Борисов. Може пък да е бил в Бали миналата седмица, когато партията на депутата Пеевски гласува против кабинета при вота на недоверие? Но това не му дава право да лъже като дърт зелен… екологаджия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене