Протестът в Благоевград: Яйца полетяха към партийния офис на ГЕРБ

Протестиращи срещу правителството и главния прокурор в Благоевград хвърляха яйца по партийния клуб на ГЕРБ в областния център. По този начин те изразиха недоволството си от настоящото управление и поискаха оставка на кабинета.

Протестът събра 50-ина души за 16-и път тази вечер на площад „Георги Измирлиев“. Пред сградата на Общината дойдоха обичайните недоволни  – лидерът на ДСБ – Калоян Ханджийски, познати лица от други протести, известните на всички благоевградчани – Венцислав Сотиров-Мишката и екстравагантният Тони Рокера – Стрелата, Мирчо Люнгов, Йосиф Калпачки и други неуморими борци срещу статуквото.

Събитието започна с реч на Тони Рокера, който извади ученически бележник и след допитване сред насъбралото се множество попълни тазгодишния успех на правителството. Оказа се, че кабинетът на Бойко Борисов има слаби оценки по всички предмети – външна политика, образование, икономика и други и затова няма право да премине в следващ клас.

След тази метафорична закачка микрофонът взе студентката в Париж – Савина Топурска. Младата дама, която следва магистратура във Франция, се превърна в най-интелигентно лице на благоевградския протест. Младата дама разказа, че за 10 дни е обиколила България и е събрала имената на всички хора, които са се самозапалили в знак на протест срещу системата у нас. Савина показа списък с имената на 33-ма българи, превърнали се в символ на желанието за промяна в България.

След това протестът тръгна по обичайното си шествие из главната улица. На площада множеството спря и към офиса на ГЕРБ полетяха яйца. Протестиращите омазаха с нескрито удоволствие входната врата на партийната централа и поискаха оставката на кабинета. Тони Рокера изхвърли пред вратата на офиса няколко торби с боклук, символ на най-многолюдната фирма в България – фирмата на онези, които се прехранват от кофите за смет.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене