Без категория

Най-важната задача на служебния кабинет е да подготви честни избори

република бг

Второто служебно правителство в рамките на по-малко от две години встъпи в длъжност на 6 август. Този политически акт и факт може да означава само едно: България е навлязла в спиралата на политическа нестабилност, основна вина за която носят партиите на статуквото – БСП, ДПС и ГЕРБ, с техните по-малки, но не по-малко вредни сателити.
Вместо да се търси спасение от и без това тежката политическа и икономическа ситуация у нас, лидерите на тези партии си позволиха лукса да загърбят напълно обществения интерес и да пренебрегнат гражданите като основен носител на държавния суверенитет.
Вместо да управлява в интерес на народа, подалото оставка правителство на Пламен Орешарски, управляваше в името на тесните партийни интереси на БСП и ДПС с помощта на Атака, в завиден синхрон с олигархичните кръгове, завладели структуроопределящи сектори от и без това рехавата ни икономика.
Затова задачите на това служебно правителство се оказват извънредно трудни. Дали то обаче ще бъде на висотата на огромната си политическа отговорност, за да успее да я свърши? Не, а и не е нужно!
Задачите на всяко служебно правителство са ясно регламентирани в Конституцията и законите на Република България и то не трябва да се отклонява от тях. А главната задача на служебното правителство е да подготви предсрочните парламентарни избори, така че да не остане никакво съмнение за тяхната честност, прозрачност и справедливост.
Всяка друга отговорност, която се опитват да вменят политическите ментори на президента, диктували назначенията в настоящия служебен кабинет, ще породи напълно основателно съмнения за задкулисни договорки за извършване на действия, за които няма да се понесе политическа отговорност и с които следващите управляващи ще се оправдават за свършена и несвършена работа.
За нас, от „Република БГ“, най-важната задача, която този служебен кабинет трябва да свърши е подготовката на честни избори.
Следващата задача е внасяне на спокойствие в работата на институциите, разклатени сериозно от БСП, ДПС и ГЕРБ, заради дребни сметки и накърнено его на повярвали си партийни лидери.
Само спокойни и стабилни институции могат да бъдат гарант за провеждане на честни избори.
Въпреки всички опасения, ние от „Република БГ“, се надяваме, че все пак служебният кабинет воден от проф. Георги Близнашки, ще прояви необходимата политическа зрялост и ще изпълни своите основни задачи.
Надяваме се да не се поддава на силно реваншисткия импулс и тласък, наложен от настоящия политически елит.
Надяваме се във всички свои действия да бъде независимо от разрушителната политическа конюнктура и да наложи политически дневен ред в полза на българското общество, а не на шепа безотговорни политици и назначените от тях олигарси.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене