Риболовен турнир на плувка за купата „100 години ЛРС „Сокол”

2

Язовирът над Гоце Делчев е едно атрактивно място за спортен риболов. Той се стопанисва от ЛРС „Сокол“ . Преди една година ръководството на съюза извършва мащабно зарибяване на язовира с едри шарани, за които е платило над  6000 лв. С тази акция язовирът е подготвен за традиционното годишно риболовно състезание, но основната цел е големите шарани да хвърлят тук хайвера си.4

Категорично е забранен риболовът в язовира. Само в деня на състезанието забраната се вдига, но, по решение на членовете на ЛРС „Сокол“, уловеното се връща във водоема  след нейното претегляне.

Привържениците на риболова от години се опитват да направят състезанието традиционно.

Димитър Хардалиев – член на УС на ЛРС „Сокол“: „Искахме, имахме такава мечта да направим такъв турнир и, слава на Бога, той вече трета година поред се осъществява.

Всички участници в турнира са членове на ЛРС, които са заели местата си след теглене на жребии за секторите. От там те ще покажат майсторството си в риболова. В състезанието си съперничат 28 участници на различна възраст, но с еднаква страст към това, което правят.1

Риболовът е много голямо удоволствие и човек, който не е хващал въдица, само той не знае за какво става дума. По време на риболова винаги човек е сред природата, почива се най-добре. Да имаш време 2, 3 или 4 часа да отидеш на риболов, релаксът е незаменим.”

Тази година рибата не кълвеше, може би бурята, гръмотевиците и обикновено студеното за месец август време, са я объркали, коментираха членовете.

Секунди преди пистолетния изстрел да отбележи дванадесет – часа, в който турнирът приключва, Ангел Цветков извади шаран 1.480 кг., който се оказа най-голямата уловена в този ден риба.

– Колко риби хванахте?

Ангел Цветков: „Три шаранчета малки, но все пак това е успех за риболова днес, защото няма големи риби за момента, ние и на това сме доволни.

Първото място в турнира  за купата „100 години ЛРС „Сокол“- Гоце Делчев” е на Костадин Караджов, а след него се подреждат Милчо Милчев и Георги Мълчанков.

Наградите ще бъдат връчени на събора на „Попови ливади“ на 10 август./ТВ ЗАПАД/

www.novamesta.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене