Вяра: Автомонтьор №1 на Самоков Георги Гончев покори връх Мусала за рекордните 1,05 ч.

Георги Гончев

Братът на убития Юри Галев– Александър, гощава туристите с вкусен боб на  хижа „Мусала”

За 30 мин. Гончев направи ремонт на БМВ-то на шефа на полицията Георги Тодоров

Автомонтьор№1 на Самоков – Георги Гончев, изкачи 2925-те м до най-високия връх на Балканите – Мусала, за рекордните 1 час и 5 минути. Гончев, който е бивш алпиец, беше придружаван от съпругата си Жени Димитрова и дъщеричката му Вероника Гончева. Двете дами не отстъпиха на бързото му темпо по стръмните баири и така Гончев сбъдна мечтата си да стъпи на гордия връх за рекордно време.

Пътешествията за семейството са хоби. Броени дни преди да тръгнат по стръмните пътеки, тримата си подариха романтична екскурзия по дестинацията Венеция-Падуа-Верона и много други чудесни, уникални и интересни градчета, разположени в Италия.

Гордея се със себе си, защото макар и на 42 години, съм в отлична форма, имам настроение и мотивация, макар че балканът си показа зъбите, т.е. високите баири. По едно време почувствах, че пълзим като мравки. За рекордното време несъмнено допринесе и сутрешният ми джогинг с кучето ми, с което тичаме по 1 час в местността Ридо. За тези, които ще тръгнат по нашия маршрут, трябва да кажа, че са им необходими поне 3,5 часа. Най-хубаво е да тръгнат в 9 часа. Стартът на кабинковия лифт от Боровец е около 9,20 часа.

Георги Тодоров

За 20 минути се стига до станция хижа „Ястребец”. Там се размотавате за снимки около 10 минути. Следва лифтът от станция хижа „Ястребец” до хижа „Мусала”, но има и пътека по черен тъп за 50 мин, но може и по-бързо. Следва почивка при хижа „Мусала”, поне 20 минути са нужни. Там братът на убития Юри Галев – Александър, предлага вкусен боб. Следва заслон „Ледено езеро”, до него се стига за час. До върха са ви нужни още 40 минути. Тоталното време за изкачване на връх Мусала заедно с почивките за хора, които не са спортисти, е 3,5 часа, разкри бившата спортна легенда на Самоков Георги Гончев в мига, в който стъпи на върха, часът беше 12,05.

176-01-01-Kan

С кола под наем семейството премина по италиански маршрути.  Гончев беше залят с любов от дамите на живота си във Верона и беше най-целуваният мъж в двора на къщата на Ромео и Жулиета. Тримата се разходиха с гондола по най-красивата улица на Венеция, минаваща през целия град – Големия канал.

176-01-01-monte-carlo_n

Преживяването е незабравимо. Дъщеря му Вероника Гончева е любител на културата и изкуството и посети почти всички галерии и музеи, за да види едни от най-известните колекции на Белини, Пикасо, Тициан. Тя е прочута художничка и носителка на десетки отличия за най-добър художник в България. Докато красивото момиче гълташе култура, татко й се наслади на хубавата италианска кухня в страхотен ресторант с италиански специалитети.

176-01-01-Vnecia

Веднага щом се върна, в сервиза му кацна едно от най-готините БМВ-та в Самоков. Той е собственост на шефа н полицията Георги Тодоров, който е един от многото самоковци, които се доверяват на златните ръце на Гончев, който поправи возилото само за 30 минути.

Снимките:

1 Георги Гончев показа, че е ненадминат планинар.

2 Гончев получи целувки в къщата на Жулиета

3 Георги Тодоров

4 Автомонтьор №1 на Самоков Георги Гончев в Кан

5 Жени и Георги в Монте Карло

viaranews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене