Строителен бум в Долно Осеново! Всяка втора къща в селото е нова

В Долно Осеново се вихри истински строителен бум. Селището е в разцвет. Тук всяка втора къща е нова, а само от началото на тази година местните хора са вдигнали над дузина жилищни постройки. Лятото пък е идеално време за тях да строят.

Гурбетчиите сега са в отпуск и са у дома. Те бързат да довършат по някой и друг етаж, преди да заминат есента отново за чужбина, за да пеелят пари, които инвестират в родното си село. Долно Осеново сигурно е най-гъсто населеното с къщи населено място.

Тук постройките никнат като гъби след дъжд от всеки скат и баир. Започва да прилича все повече на вилна зона с новите постройки, някои от които са почти в гората. Не само се строят нови къщи, но се пристрояват вече вдигнати постройки, правят се и гаражи, както и ремонти. Н

якои местни жители с усмивка вече наричат населеното място „Бевърли Хилс”. За тукашните мъже е въпрос на чест да изгледат и изучат децата си, да построят къща и да си купят хубава кола. Това е едно от най-хубавите села в община Симитли и тук животът кипи с пълна сила.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене