МВР удар: Ченгета ожънаха канабис за 1 млн. лв. в Югозапада

Канабис за над 1 милион лева ожънаха полицаите от град Рила. При спецакция на криминалистите са открити 5 ниви с канабис в горският фонд на кочериновското село Пороминово.

Нивите, на които са открити около 1000 стръка канабис, са с обща квадратура около 1 декар. Те са били разположени в различни райони в планината над селото, където е имало вода за поливане и скрити от хорските погледи, предаде „Струма”.

Четирима са задържани, според запознати това са: Овцата и Севалдо от Пороминово, Георги Шкартало от съседното село Бараково и младо момче, което до момента не е регистрирано в полицията за извършени престъпления. Четиримата „земеделски производители” са били следени от полицията в Рила. Стръковете канабис са ожънати от полицаите и са закарани РПУ-то като веществено доказателство.

Четиримата мъже са задържани в ареста в за 24 часа. Очаква се Окръжната прокуратура в Кюстендил да поиска по-тежка мярка. Стойността на открития канабис е над 1 млн. лв., споделиха запознати, тъй като според тях “реколтата” се бере до месец октомври. Криминалисти от Дупница и Рила работят по версия за организирана мрежа за отглеждане на канабис.

В началото на юни беше открита модерна оранжерия за отглеждане на канабис в мебелен цех в двора на бившото ТКЗС в село Крайници. Тогава криминалисти изненадаха собственика на цеха Владимир Маргин, който в момента е в Следственият арест в Кюстендил, и разкриха оборудваната по последна дума на технологиите оранжерия. Тя беше скрита вътре в цеха. Тогава седемте работници са заявили пред полицаите, че не са знаели за скритата оранжерия. Тя е била така “опакована”, че никой от тях не се е усъмнил в незаконната дейност на работодателя им.

Месец преди да бъде разкрита оранжерията в Крайници, криминалисти откриха в къща в селото таблетираща машина за амфетамин и около 5 кг заготовка от наркотично вещество, скрито в прахосмукачка.

През месец октомври 2018 г. бяха открити 42 кг суха листна маса от марихуана в къща в село Джерман. “Производителят” на канабиса беше открит на нивата, засадена с наркотичното растение, но успял да избяга. Криминалисти от РУ – Дупница откриха тогава тайник, тръба, вкопана в земята в гората до къщата Борис Йорданов. Вътре в тайника са открити незаконен пистолет, сух канабис и капсул-детонатори. Б. Йорданов е на свобода, но през месец март тази година Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе обвинителен акт в Кюстендилски окръжен съд срещу него.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене