Коалиционният съвет реши: Кадрови промени в кабинета – след вота на недоверие

Това заяви Валери Симеонов след Коалиционния съвет

„Обединихме се около няколко решения. Първото от тях е, че коалицията запазва своята стабилност и в този съства ще продължи управлението на държавата до завършване на мандата“, заяви Валери Симеонов след Коалиционния съвет.
Късно вечерта в сряда премиерът Бойко Борисов поиска оставките на трима министри – на финансите Владислав Горанов, на икономиката Емил Караниколов и на вътрешните работи Младен Маринов.

Относно въпроса за всякакви кадрови промени, Коалиционните партньори са единодушни, че ще се занимават с тях след отхвърляне на вота на недоверие от БСП.
„Вотът няма да мине, но промени ще има“, беше лаконичен Красимир Каракачанов.
„България е правова държава и ние се движим по правилата. Министрите имат голяма подкрепа и всеки от тях е свършил много“, добави премиерът Бойко Борисов.

„Вчера стана ясно по какви сценарии се развиват провокациите на протеста, а не самият протест“, добави министър-председателят.

„Всички заслуги на министрите се привързват към ДПС с любезното съдействие на т .нар. „градска десница“, които се управляват през Facebook. Беше ми странно – единият ден тичат на „Росенец“, на следващия пред МВР, на третия ден тичат на хотел „Берлин“, пият кафе и си отиват“, каза още премиерът.

nova.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене