Пореден успех за НУ „Яне Сандански“ от Разлог

Директорът на училището д-р Георги Тренчев съобщи, че учебното заведение отново е одобрено и включено в списъка на иновативните училища в България.

„След успешно приключване на иновация за двегодишен период, тази година училището кандидатства отново за разширяване на иновацията и за продължението и за още 4 години. То е единственото иновативно училище в Община Разлог и ще реализира иновация на тема: „Позитивно образование и развитие на характера на учениците за щастие и успех в училище и в живота”“, коментира д-р Тренчев.

НУ „Яне Сандански“ – Разлог е първото училище в България, което внедрява позитивното образование и образованието за развитие на характера като иновативни подходи съгласно Програмата за иновации в средното образование на МОН. Две от посоките, в които работи е да бъде организирана ежедневната дейност в училището като позитивна, както и създаване на учебна среда, подпомагаща учениците да развиват 7 силни страни на характера с 30 поведения по тях, които предсказват постигането на позитивни резултати в училище и в живота.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене