Пак скандал в Рила! Сърби се изкъпаха в Бъбрека, природозащитниците побесняха

Природозащитници качиха в социалните мрежи снимки с къпещи се и плажуващи на Седемте езера сърби, предаде Българското национално радио.

Кадрите, предизвикали гневни реакции, са от езерото Бъбрека, където наскоро бяха заснети тежки строителни машини, които разкопават и реновират пътеки по циркуса.

На кадрите се вижда мъж, нагазил до кръста в езерото Бъбрека и други трима-четирима, които са на брега. Личи се, че се чувстват много добре и се разхлаждат. Авторът на снимките във Фейсбук не е спестил и обидите си към къпещия се мъж от съседна Сърбия, отбелязва кореспондентът на БНР в региона.

Не е прецедент някой да се изкуши и да навлезе във водите на някое от Седемте езера, коментират туристи. Цял дупнишки ансамбъл влезе в едно от езерата и беше глобен с 10 000 лева. Снимачен екип от САЩ пък лови жаби по циркуса и също беше санкциониран.

Дежурните планински спасители на хижа „Рилски езера“ казаха за БНР, че до тях не е постъпвал сигнал за къпещи се по езерата. Те нямат и отношение към подобни нарушения.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене