Обсъждат готовия проект за гората на Црънча, която става парк след дарение от Интръст ЕАД на Делян Пеевски

Обсъждат готовият проект за гората на Црънча, която става парк след дарение на депутата Делян Пеевски. Срещата е между главният архитект на Пазарджик, служители на общината и кмета на селото Ангел Руков, предаде Канал 3.

Очаква се паркът да бъде открит на 6-ти септември за деня на Съединението на България. По проект са предвидени люлки, въртележки, сцена и арка, ще бъдат оформени и алеи и направено осветление. А с останалата част от дарението ще бъде направено футболно игрище за местния клуб с поливна система и седалки.

Ще бъде ремонтирано и местното читалище.  Сумата предоставена депутата  Делян Пеевски възлиза на 700 000 лева.  По волята на дарителя, половината от тях трябва да отидат за създаването и облагородяването на бъдещия парк и други дейности, свързани със селото, а останалите за волейболния клуб „Хебър“.

До дарението на Делян Пеевски се стигна, след като навръх Гергьовден жителите на с. Црънча се вдигнаха на протест срещу взето седмица преди това решение на общинския съвет на Пазарджик да продаде гората в землището на селото, за да попълни дупки в бюджета.

На 11-ти май, на извънредно заседание, общинските съветници в Пазарджик отмениха решението си гората да отиде на търг.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене