Само в Топ Преса! Ето го апартаментът за милион на щерката на Иван Костов в Банско! СНИМКИ

Mina_Kostova_Ivan_Kostov-30imagesС мощен бизнес за милиони левове се е сдобила голямата дъщеря на Иван Костов. Сред придобивките на Мина Костова са и два огромни апартамента, показва проверка.

Забогатяването на 35-годишната командирска щерка започва в началото на 2013 г. На 6 февруари Мина се сдобива с първата си фирма. Срещу смешните 5 хиляди лева тя става собственик на управляваната дотогава от нея фирма „Анторна“. Дружеството се занимава с консултантски услуги и има имущество, превишаващо стотици пъти цената, за която е придобито. С фирмата Мина Костова наследява и солидно количество пари. Само по разплащателните сметки на „Анторна“ има 63 000 лева, а отделно неразпределената печалба е 354 хил. Отделно има и вземания от клиенти за 517 хиляди лева. Все пари, които са заработени от предишния собственик – адвокат Борислав Щерев. Според запознати юристът е изключително близък до семейство Костови. По подобна схема преди време той продава за жълти стотинки на малката дъщеря Яна и съпруга й Алесандро друга своя консултантска фирма – „Астор БГ“.

апартамент-лукс-500

 В активите на „Анторна“ са и два огромни апартамента, струващи над половин милион лева. Едното жилище е в столичния квартал „Лозенец“, а площта му е 170 квадрата. Вторият имот в Банско е от 135 кв.м в известната луксозна сграда в града „Маунтвю Лодж”.Репортер на вестник Топ Преса са добра до снимки на имота. Кадрите са потресаващи и показват реалното лице на българското задкулисие и политика. Стойностат на имота е безусловна … Снимките са от сайта “ Лукс имоти“ и са правени по поръчка на фирма „Астор БГ“ за отдаване под наем в активен и слаб ски сезон на курорта. Условието е да се предоставя срещу 150 евро на ден само на чужденци

Малко след покупката на „Анторна“ Мина Костова печели и първия си собствен клиент. На 2 септември 2013 г. щерката на Командира сключва договор за консултантски услуги с близката до банкера Цветан Василев фирма „Афлик-България“. Дружеството е част от обръча пощенски кутии около боса на КТБ, проверявани за източване на милиарди от банката. През последните години само чрез „Афлик-България“ са препрани десетки милиони левове кредити, отпускани от Корпоративна банка.

Според договора Мина Костова получава всеки месец по 30 000 лева. Първият транш е от октомври 2013 г., а общо Цветан Василев захранва командирската щерка с 270 бона. Какво е получил в замяна Василев от Мина Костова, остава неясно. Според консултантския договор парите са за „изготвяне на анализи и прогнози на управленските и законодателните промени и на икономическите рискове и кризи в страната…“. Какви точно скъпоплатени анализи може да направи 35-годишната Мина Костова, така и не е уточнено. Факт е обаче, че баща й през последните седмици е един от най-яростните защитници на банкера Цветан Василев.

Покрай покупката на фирма „Анторна“ Мина Костова се сдобива и с луксозен бизнес център  на столичния булевард „Цар Борис III“. Атрактивната офис сграда е от най-високия клас „А“. Състои се от девет нива, като две от тях са подземни. Формално тя е собственост на фирма „Интрейдингс“, чийто председател на борда на директорите доскоро е била и командирската щерка. Според фирменото си досие „Интрейдингс“ е с капитал малко над един милион лева. От тях 963 000 лв. са заем с лихвите, отпуснат от фирмата на Мина Костова „Анторна“. Това от своя страна я превръща в собственик на луксозния бизнес център

Diamond1

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене