Мистериозно издъхналият каратист може да е бил дрогиран, без да разбере?

orig_512562_bg

Това е втората странна драма в хотела на авера му Левунлиев тази година

Нелепата кончина на известния бур­гаски топкаратист Раид Ал Хасун Ел Шемери, който бе открит мъртъв в хотелска стая в Благоевград, разтърси спортните среди. Официалната версия на раз­следващите е инфаркт. Според съдебните лека­ри, извършили аутопсия­та, 22-годишният Раид е повърнал в съня си и това вероятно е предизвикало сърдечния удар. Възможно е обаче събитията да са се развили в обратна- та последователност и инфарктът да е причинил повръщане. Около ми­стериозната смърт има много въпроси, които още чакат отговори. За­сега предположенията са, че смъртоносна ком­бинация от анаболи и алкохол е убила карате- шампиона.

Дрога, сипана тайно във виното на Раид Шемери, може да е убила 22-годишния спортист. В това се съмняват при­ятели и съотборници на младия мъж. Те не искат да повярват, че Раид е починал в съня си от обикновен инфаркт, но и не смеят да споделят подозренията си с по­чернените му родители. „Как си представяте един млад мъж, здрав като бик, активен спортист, ей така да умре в ле­глото си?! Кой умира от инфаркт на 22 години?! Може да е взел анаболи, но той е професионалист и знае колко и кога да пие. Но ако някой му е сложил някакъв наркотик в питието, с идеята да си направи шега, тога­ва вече комбинацията с анабола е смъртоносна”, споделят приятели на каратиста. Всички, които са го познавали, са ка­тегорични, че той е бил въздържател и върл про­тивник на дрогата. Имал непоносимост към нарко­мани и ги смятал за утай­ката на обществото. „Ако открият дрога в кръвта му, нещата ще са ясни. Раид не пипаше дори и марихуана. Не искаше да опита дори само от интерес. Ако наркотестът излезе положителен, то той не е знаел какво приема”, категорични са аверите му.

Родителите на Раид Шемери са иракчани, но той е роден в Бургас. В града е известен с пряко­ра Арабина. Той е републикански шампион и вицешампион по киокошин

От малък е тренирал карате в спортен клуб „Гладиатор” в Бургас. Състезавал се допреди две години, когато бил приет в Националната спортна академия. За­минал за столицата да следва кинезитерапия и рядко се връщал в родния си град.

Съотборниците му са в траур от неочаквана­та смърт на младежа, който издъхна внезапно при доста мистериозни обстоятелства в благоев­градския хотел „Луксор”. Трагедията се разигра в нощта срещу петък. Предишния ден Раид при­стигнал от София на гости на Любомир Левунлиев, който е син на собстве­ника на „Луксор” – Недял­ко Левунлиев. Двамата били приятели и често се събирали по купони ту в София, ту в Благоевград. Вечерта в четвъртък ком­панията им обиколила ня­колко заведения. Купонът свършил след полунощ и Раид се прибрал в стая­та си в хотела. Според служители в „Луксор” той не изглеждал пиян, а по-скоро весел. Какво се е случило в стаята му след това, може само да се гадае.

На следващия ден Любомир му позвънил по телефона, за да пият кафе, но Раид не вди­гал телефона си. След многократно позвъняване приятелят му се разтрево­жил и се качил в стаята с резервния ключ. Зава­рил го в леглото мъртъв. Веднага повикал линейка и полиция. При огледа в стаята криминалистите открили и анаболи на нощното шкафче.

Направената аутопсия установи, че сърцето на младия мъж не е издъ­ржало и се е пръснало. Според заключението на патоанатомите ин­фарктът е дошъл като вследствие от преливане и предозиране с химия за мускули. По тялото му не е имало никакви следи от насилие, категорични са ченгетата. Според полицията и лекарите, цзвършили аутопсията, той е издъхнал около 2.30 часа след полунощ. Инфарктът го е убил за минута и той не е имал никаква възможност да потърси помощ.

Запознати с разслед­ването разкриха, че

родителите на Раид не повярвали на заключенията на съдебните медици

в Благоевград и поис­кали да бъде извършена повторна аутопсия. Те директно заявили, че ще искат нова експертиза, за да се разберат причините за смъртта на сина им. В Благоевград се заговори, че тялото на мъртвия ка- ратист е транспортирано в столицата за реаутоп- сия. Семейството обаче така и не потвърди дали има второ мнение.

Съдебният лекар от Благоевград д-р Яни Зла­тин е изпратил допълни­телно материал с искане за експертиза, която да установи има ли нарко­тици или други,опиати в кръвта на Раид. Резул­татите от нея обаче все още не са готови. Окон­чателното заключение за смъртта на каратиста на този етап е асфикция и инфаркт.

Раид Шемери – Араби­на е бил един от големите таланти в родното карате. Доскоро се е състеза­

вал за бургаския спортен клуб „Гла­диатор”. Последна­та му победа е на първен­ство в Разград, малко след като започнал да следва в спортната ака­демия, разказа треньорът му Ненчо Петров.

„Спомням си, че на последното състезание той стана втори, но е бил републикански шампион. Има много победи, тол­кова много, че отдавна спрях да му водя стати­стика. Познавам Раид от дете. Беше в шести клас, когато дойде в „Гладиа­тор”. Много талантлив и много нахъсан като спор­тист. Всички го познават и знаят, че беше мъжкар и сериозно момче. Не близваше капка алкохол, за наркотици не искаше и да чуе. Не вярвам да е посегнал към дрогата и като студент в София, просто е абсурдно! Но той, освен с карате, се занимаваше и с бодибил- динг. Правеше мускули като повечето младежи. А всички знаем, че като се правят мускули, се пият и анаболи. Такива добавки със сигурност е пиел, но дрога – нико­га”, разказа треньорът на Раид по киокошин Ненчо Петров.

Родителите на карати­ста се ползват с много добро име в Бургас. Те се занимават с частен бизнес и всички ги по­знават като почтени и порядъчни хора. Бащата на Раид – Алла Шемери, е

председател на иракска­та общност в България. Сестрата на трагично за­гиналия млад спортист е студентка в Медицинския университет във Варна.

В злополучията нощ в хотел „Луксор“ е бил и Тони Стораро

който обаче твърди, че не е имал участие и само е нощувал там. Репортери засякоха фолкзвездата да напуска хотела, малко след като се разчу, че студентът е починал. Присъствието на фолкзвездата провокира коментари сред местните хора, че той е бил част от компанията на каратиста и неговия домакин.

За купоните, организи­рани от Любомир Левун­лиев, се носят легенди в Благоевград. След по­редното парти през януа­ри тази година две от служителките в хотела се озоваха в болница силно дрогирани

Жените бяха приети в реанимация, след като яли кексчета с канабис, без да подозират, че сладкишите са „омагьо­сани”. Тогава се заговори, че синът на собственика на комплекса ги почерпил с „веселите сладкиши”. Родителите на Любомир обаче отхвърлиха напад­ките срещу него.

Вестник „Шоу“

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене