На първият Детски кът се радват деца и майки в Рибново

Първият и  много мечтан от години Детски кът в гърменското село Рибново е факт. Младите от селото не на шега  казват  „Доживяхме да го видим“.

Изпълнението е на Джемал Иса и е много качествено вече се хвалят младите майки от селото. Детският кът е снабден с улично осветление и е оборудван с пейки за отдих, кошчета, цветарници, пясъчник, пързалка, люлки, лолеещо конче и др. на които малките от Рибново много се радват.

„Очакваме в селото ни още  такива детски площадки, трябва да има такива във всеки квартал  за да могат майките с деца спокойно да ги извеждат, а не да се принуждават да стават регулировчици по пътищата, за да опазят от колите и моторите децата си“, пък коментират  татковците, които също са доволни и спокойни когато децата им играят в защитена зона като детски площадки и кътове.

За първият детски кът в Рибново вече валят и благодарности към изпълнителя Джемал Иса и кмета на община Гърмен Феим Иса.

„Пазете и съхранявайте тези съоръжения. Културата и манталитета са фактор за всички – бъдете хора с достойнство, призовават и от местната управа в Рибново. Честито!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене