Остър сблъсък между фенове и протестъри за съдбата на ДЮШ на ФК “Пирин” – Благоевград

Фенове се конфронтираха с говорителката на протестърите Мария Данчова вчера на срещата в зала „Яворов“ между родители на деца, освободени от школата на „Пирин“, с шефовете на клуба.

Срещата инициира кметът Румен Томов, а на позивната му откликнаха двайсетина родители и още толкова редови запалянковци. Ултрасите се изнервиха от опитите на Данчова да влезе в словесно пререкание с директора на ДЮШ Радостин Александров, задавайки му въпроси от рода къде е роден в София или Костинброд, кой му е разрешил да става треньор на 17 г., знае ли какво мислят хората от предишните му клубове.

В хода на срещата все пак се стигна до същината на проблема – липсата на критерии при избора на юношите, които са отстранени, и начина, по който им е било съобщено – по телефона. За първи път силният човек във ФК „Пирин“ Ива Дацева-Уорън застана лице в лице с протестърите и аргументирано изложи позицията си по горещия казус. Клубната шефка увери присъстващите, че децата им са били свободени от елитната академия на „Пирин“ поради прекомерно големия брой играчи в тях, но за тях ще бъдат сформирани още две допълнителни групи, където да продължат да практикуват любимата игра.

„Елитен футбол не се прави с 35 футболисти в един отбор, а от 20. Колкото до обвиненията, че децата на Благоевград са изместени от юноши от други места, това не отговаря на истината. От 400 деца в школата 93 процента са от Благоевград и региона“, заяви Ива Уорън и поднесе извиненията си на родителите за начина, по който са били уведомени техните деца за освобождаването им.

„Това повече няма да се повтори“, категорична бе Уорън и направи още едно съществено уточнение. „От месец април миналата година не сме получили нито стотинка общински пари и не сме в тежест на данъкоплатците. Затова и детско-юношеската школа отсега нататък преминава изцяло към частното дружество“, поясни тя.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене