Ангел Джамбазки определи глобализма като вирус срещу човешката цивилизация

Държавите в Европа бяха принудени да вземат мерки всяка за себе си, заради огромната празнина и липса на реакция на ЕК. Когато дойде паниката от COVID-19, нямаше ЕС. Заради неумението на ЕК беше съсипан Единният общ пазар, това предизвика задръствания на граници и празни магазини. Превърна се в квазидържавност. От 13 март вече не се говори за федерация. Затова и националните правителства трябваше да реагират.

 

Това коментира в ефира на Канал 3 заместник-председателят на ВМРО евродепутат от България в Европейския парламент Ангел Джамбазки.

Из основи трябва да преосмислим идеята за ЕС – съюз на държави с единен общ пазар и да пазят заедно външните си граници. Всички ще гласуват камиони да се връщат празни по пакета „Мобилност“. 200 000 български шофьора ще останат без работа, коментира Джамбазки по повод предстоящото поредно разглеждане на пакета „Мобилност“.

Не трябва да има повече данъци, а да се намаляват. Трябва да се съкращават разходи. ЕК трябва да бъде изпълнителен орган, а не законодателен или правителствен. Не трябва да има инструменти в ръцете им, коментира още той.

Глобализмът може да бъде вирус срещу човешката цивилизация. Човешките общества са много крехки и са силно зависими, паниката може да ги обхване за много кратко време. Едните казваха затваряйте се вкъщи, всички ще умрем, другите пък казваха да не го правим – така или иначе ще умрем, обясни евродепутатът.

България никога не е била колониална държава, напротив, борили сме се срещу турското робство. Трябва да следваме собствения си интерес. Живеем във времената на китайския Чернобил, завърши Ангел Джамбазки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене