Пирин-Текс ЕООД и Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев с почетни призове в сферата на бизнеса

Само преди дни в  хотелски комплекс „ Неврокоп“ в град Гоце Делчев се проведе ОФИЦИАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ за връчване на сертификат „Най-добро използване на водата“. Организатори на събитието бяха Сдружение Еко Неврокоп и на церемонията те връчиха почетни плакети и сертификати за най-добро използване на водата в четири различни направления – за стопански субекти, за общини, образователни институции и неправителствени организации. Носителите на приз „Най-добро използване на водата“ бяха  определени след проведено проучване сред четирите целеви групи в област Благоевград.

Така ,почетен приз в сферата на бизнеса получиха шивашкото дружество  „Пирин-Текс“ ЕООД в град  Гоце Делчев. Община Петрич получи приз в категорията за публични институции.

Приза за най-добро използване на водата в категория обучителни организации получи Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев.

Последната награда бе връчена на МИГ Сандански в категория неправителствени организации.

Лейбъл „Най-добро използване на водата“ се проведе по проект Best Water Use с акроним BEST-U, с продължителност на изпълнение до 30.06.2020 г.

Той има за задача да насърчи иновационните технологии с цел подобряване опазването на околната среда и ефикасното използване на водните ресурси, както и опазването на почвите.

Предвидената церемония за награждаване на най-добрите в опазването на водата има за задача да насърчи „зеленото поведение“ в областта на използване на водите, да популяризира съществуващи иновационни методи/ технологии и формиране на цялостна образователна политика в местното самоуправление.

Проектът е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) и от националните фондове на страните, участващи в Програмата за сътрудничество „Гърция – България 2014-2020“ ИНТЕРРЕГ V-A

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене