Connect with us

Новини

Сашко Попов – директор на РДГ-Благоевград: За инициативата „Моят разказ за гората“

Published

on

Дами и господа днес ви срещам с директорът на Регионална дирекция по горите Благоевград г-н Попов, който ще ни разкаже нещо повече за инициативата „Моят разказ за гората“, с която беше отбелязана Седмица на гората 2020 г.

– Това всъщност беше предизвикателство на Изпълнителна агенция по горите, като алтернатива на всички отменени събития, по повод Седмицата на гората – 2020 г., към подрастващите да пишат, рисуват, творят за гората. По традиция Седмицата на гората се отбелязва в първата пълна седмица на месец април, точно по време на извънредното положение, когато обстоятелствата налагаха хората да стоят вкъщи.

Колко деца взеха участие?

– Предизвикателството нямаше конкурсен характер, което много ни радва. Обещано беше единствено онлайн публикуване на всички творби и възможност за участие в бъдещо залесяване. В Изпълнителна агенция по горите са получени над 2000 творби посветени на гората /рисунки, есета, стихотворения, макети, презентации и др./ на деца от цялата страна. Ние решихме да наградим участниците от област Благоевград. Проведохме конкурс във фейсбук за рисунките участвали в предизвикателството и наградихме първите три места. Награди имаше за всички литературни творби!  Вашите читатели могат да прочетат творбите на децата, както и да се насладят на прекрасните им рисунки на нашата фейсбук страница – Регионална дирекция по горите Благоевград. Всички участници получаха грамоти за участие.

Значи през есента всички желаещи участници ще имат възможността да участват в създаване на нова гора – залесяване….

– Да! Точно така! Още през есента /стига да няма непредвидени обстоятелства/, ще създадем организация и ще осигурим възможност на всяко дете да участва в залесяване и да научи повече, как се създава гора и какви грижи са необходими да се полагат за нея….

Целият материал четете  във вестник „Благоевградска ВЕСТ“

Търсете „Благоевградска ВЕСТ“, безплатният вестник на Благоевград и региона !!!

www.facebook.com/BlagoevgradskaVEST

 

 

Advertisement
loading...

ГЕРБ

Борисов за годишнината на ГЕРБ: Списъкът с успехите ни е в пъти по-дълъг от този на всичките ни опоненти заедно

Published

on

“Разделихме със знакови лица за партията. Някои от тези решения не бяха лесни, но бяха правилни”, написа лидерът на ГЕРБ

“Скъпи приятели и колеги, искам в това нелеко време да отделя един момент, за да честитя 14-тия рожден ден на партия ГЕРБ! Пандемията постави на изпитание не само държавата, но и цялата ни работа. Затова Ви благодаря, че въпреки трудностите не се отказвате и продължавате всеки ден да сте до хората и да работите неуморно. Така трябва и да продължим. Не искам да има човек, на когото да е отказано съдействие, защото всички имаме нужда от човечност в тези трудни времена. Това винаги ни е отличавало от опонентите ни”. Това написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов и лидер на ГЕРБ по повод годишнината на партията.

Ето още какво казва Борисов:

“Никога не съм твърдял, че сме безгрешни. Задали сме си високи цели и морални стандарти в партията и всеки, който не може или не иска да е на това ниво, си отива. В годините се разделихме със знакови лица за партията. Някои от тези решения не бяха лесни, но бяха правилни. Не можем да правим компромиси с принципите си. Дали чувам хулите по адрес на партията, Вас и мен – чувам ги. Дали си струва да ги коментирам – не. Тези хули са безпочвени и грозни, но хората са мъдри и виждат резултатите от ежедневната ни работа. Печели този, който подготвя себе си, а не който разчита противникът да е слаб. Нека продължим да засилваме собствения си екип. Ситуацията в страната и света е достатъчно сложна и това само увеличава очакванията към нас. Затова трябва да сме по-добри, по-мотивирани, да предлагаме решения, да работим. Оставащите ни 4 месеца до края на мандата ще бъдат ключови в борбата срещу пандемията. Със социално-икономическите ни мерки трябва да съхраним препитанието на хората, а с идването на ваксината да започнем контраатаката в тази продължителна война за всеки един човешки живот. С цялата си отговорност гарантирам, че каквото зависи от правителството – ще го направим! После нека гражданите да решат. За нас властта не е и никога няма да бъде самоцел. Независимо от изхода на вота, държавата ще бъде в добро състояние. Без фалирали банки, без рекорден бюджетен дефицит, без спрени евросредтва, без блокирани енергийни проекти и международна изолация. А с членство в Банковия съюз, в чакалнята на Еврозоната, със стабилни финанси, с нисък дефицит и външен дълг и с висока оценка за фискалната си политика от всички най-авторитетни международни рейтингови агенции.

Ще продължа да влагам всичките си усилия и в партията. Заедно ще продължим да работим за всеки един човек и населено място. Защото сме отговорни. Защото сме можещи. Защото имаме уважението и доверието на международните ни партньори. Защото списъкът с успехите ни само за 14 години е няколко пъти по-дълъг от този на всичките ни опоненти взети заедно. Защото ние сме ГЕРБ. Честит рожден ден!”.

Continue Reading

Новини

Направление за PCR ще се издава и след положителен бърз антигенен тест

Published

on

Направление за PCR тест ще се издава и на лица, които са с положителен резултат от бърз антигенен тест, който е направен от оторизиран изпълнител на медицинска помощ. Това е записано в подписания днес договор за изменение и допълнение на Националния рамков договор за медицинските дейности между Националната здравноосигурителна каса и Българския лекарски съюз за 2020 – 2022 г., съобщиха от здравното министерство.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2020
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al