Без категория

Информационният център в Благоевград – потрошен!

Жителите на Благоевград не харесват и не одобряват мястото, на което е построен Културно-информационният център и искат да бъде намерено алтернативно място за него. Никой обаче не ги чува… Дано счупването на стъклото е станало случайно, а не обекта да е набелязан от вандали… Онези, които изпочупиха пейките, лампите и детските площадки.

Info_Centar-2
Info_Centar
Info_Centar-3

Напомняме, че на 15 май 2014 г. Управителният съвет на КАБ – Благоевград изпратиха декларация до ръководството на Община Благоевград:
“Площадното пространство на Благоевград е уникален архитектурен обект с висока художествена стойност. Имаме шанса да разполагаме с площад, който плавно се свързва с градския парк, създавайки общ ансамбъл. Авторите от колектива на засл.арх.Агура, бяха удостоени с редица награди на международни прегледи и конкурси за този проект . Част от тях все още творят и могат да окажат съдействие при необходимост, тъй като са носители на Авторски права. Независимо от всички опити да се посегне на тази зона, до днес не бе допуснато посегателство върху нея. В момента по неизвестни за нас мотиви се извършва монтаж на нещо, което разбираме, че е Инфoрмaционен център. Не можем да разберем как е определено това място, което безспорно е изключително неудачно-спира погледа към парка и агресивно прекъсва естествената визуална връзка на двете площадни нива. Считаме,че може да бъде намерено сполучливо място за такъв „център“, както в модерните градове, като се търси адекватен архитектурен образ. Очакваме да спрете започването до намиране на професионално решение”

арх. Ст. Манов, арх. М. Сакелариева, арх. А. Сандев, арх. А. Костадинова, арх. Л. Сагрев

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене