Лещен определено измести Ковачевица!

Войната между двете гърменски села Лещен и Ковачевица е на път да бъде спечелена от Лещен. Разбира се в най – добри смисъл на думата. Види се и управа и местните инвеститори, знаят как се прави екип и интересът към туризма в Лещен е в пъти по завишен от този на Ковачевица, категорични са експерти проучили състоянието на туризма в двете родопски села.

Лещен - почивка в планината - Уикенд - Peika.bg

От една страна Ковачевица е в плен, на феодално управление, проблемите на местният туризъм там са много единия от които е коварния воден режими слабият ток, който прекъсва от време на време. Няма никакви атрации и актуални занимания за туристите, докато в Лещен нещата стоят другояче.

Хотели и къщи в село Лещен — VsichkiOferti.bg

В селото вече има силно развит СПА туризъм, културен туризъм, работещи галерии и ателиета, почивни бази със завиден лукс и автентичност, които карат ковачовалии да дишат прахта на тези от Лещен. Стига се до там че туристи, предпочитат да наемат къщи в съседното на Ковачевица село Горно Дряново, което в определени дни на годината се радва на по голям интерес от страна на туристите отколкото легендарната Ковачевица.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене