КОВИД скандал в община Благоевград! РЗИ и Националната референтна лаборатория изумени от шокиращо изявление на кмета Р. Томов

„Изумени сме от подобни твърдения, никой не е подлагал на съмнение резултатите от проведените от нас тестове в цялата страна. Пожелаваме успех в разследването на благоевградския кмет, това заявиха от националната референтна лаборатория като уточниха, че лабораторията е лицензирана от най-високо ниво и съмненията в нейната работа са обидни.

Изявлението бе направено по повод вчерашните шокиращи твърдения на кмета Румен Томов, че има основателни съмнения в отчетените от лабораторията положителни резултати за коронавирус в община Благоевград.

„Отказвам да коментирам подобни твърдения, каза директорът на РЗИ д-р Калоянов, който потвърди, че в момента в община Благоевград 7 души са с положителен резултат за вируса.

Припомняме, че вчера в затворената от РЗИ коронаобщина Благоевград Томов даде пресконференция и в присъствието на двама от заместниците си обяви сензационното си разкритие, направено след ангажирана от екипа му частна лаборатория.

Според него, всички отчетени от РЗИ и националната лаборатория като положителни проби на общински служители са отрицателни, сочели изследванията в Частната лаборатория. Затова Томов предава образуваната от него“преписка “ в прокуратурата за разследване. Градоначалникът намекна, че има някой, който е разиграл цялата схема с болните в общината, гонейки лични кариеристични амбиции.

Имаме подозрения кого визира Томов, като автор на конспирацията, предвид видимата война, вихреща се в администрацията. В крайна сметка ще бъде ангажирана прокуратурата да проследи резултатите и разследва заразата в общината.

Да се установи този, който тикна архитект Тинчев с коронавирус в реанимация на МБАЛ Благоевград, кои са лекарите приели пациента, има ли замесени служители в РЗИ в информацията, че пробите са положителни, а те не са, правомерно ли е била затворена общината, която Томов все още управлява и т. н.

Прокуратурата трябва да потвърди или отхвърли теорията на конспирацията, която Томов написа вчера.

Ако обаче се окаже, че няма данни за престъпление и, че с лека ръка са набедени институции, лаборатории и изречени неистински неща, то кметът Румен Томов също трябва да понесе отговорност за безпрецедентните си твърдения. Много смело изявление на градоначалника, който подложи на съмнение резултатите от изследванията в най-голямата лаборатория в държавата. Интересно ще бъде какво ще установи прокуратурата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене