С вълнение и сълзи четвъртокласници си взеха сбогом с първите учителки

4-klas_simitli

С огромно вълнение, сълзи в очите и щастливи усмивки учениците от 4 „а“, „б”, „в” и „г” клас в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Симитли споделиха с родители и гости радостта си при тържественото връчване на удостоверенията за завършен начален етап и си припомниха прекрасни моменти от едно вълнуващо четиригодишно приятелство.
Учениците от 4 „а” клас представиха телевизионно предаване „Ваканция, здравей!“, където бяха блестящи репортери, които взеха своите първи интервюта, талантливи актьори, които изиграха очарователно своето представление, а групата „Медени звънчета“ развълнува публиката с прочувственото изпълнение на песента „Облаче ле бяло“. Накрая със сълзи в очите те се разделиха със своята първа учителка Калинка Цветанова, която пожела на своите златни пчелици много здраве, да вярват в себе си и да сбъднат мечтите си,  а те благодариха за своите първи училищни години и обещаха да продължат да дават най-доброто от себе си, да превръщат трудностите в предизвикателства и да бъдат гордост за своите родители и учители.

Четвъртокласниците на „б” паралелка поздравиха родителите и гостите, след което всеки получи папка с удостоверение за завършен начален етап на основно образование, грамота и колаж със снимки от първи до четвърти клас. „Четирите години на обучение, на смях и незабравими преживявания, се изнизват като един миг и идва най-вълнуващият момент, когато малките ученици стават големи и трябва да се разделим”, с тъга в очите каза класният ръководител Маргарита Павлова. Последва поздрав от директора на училището Цветанка  Симеонова. Празникът приключи с поздрав от родителите, които бяха подготвили специални баджове за децата и най-трогателния и ценен подарък за  първата учителка Маргарита Павлова – чудесен колаж със снимки на учениците.

Родители, близки и много гости споделиха празника на 4 ,,в’’ клас с класен ръководител Мария  Шалдева. С думите: стига вече математика, стига български, граматика, писмени контролни, човек, природа, четене и общество! Учениците обявиха, че първи час ще бъде – Обич и приятелство, втори – Спомени, трети – Поздрави!    Николай Боянски в дует с Моника Бачева възпяха обичта към родината с песента на Веселин Маринов ,, За теб, Българийо’’. Като един  задружен и щастлив клас, с много песни, танци и стихотворения, учениците показаха колко хубаво е да имаш приятели.  С артистичните си умения плениха всички присъстващи със сценката ,, Легенда за сътворението на детската учителка”. Учениците засвидетелстваха своята обич и признателност към всички, които са им подали ръка в техния път, благодариха за грижите и поискаха прошка за техните детски немирства. В часа за спомени г-жа Шалдева им пусна музикално клипче с монтаж от снимки от четирите години , което предизвика много усмивки и сълзи от умиление. Като истински капитан Александър Докузов даде пълен напред към новото и примамливо  пътешествие в света на знанието. От името на родителите Вяра Боянска , Десислава Златанова и Даниела Докузова благодариха на г-жа Шалдева и  на всички учители и изненадаха децата с оригинален подарък.

Мило обръщение към децата отправи и класната на 4 „г” клас госпожа Николова. „Един неразделен клас, които четири години вървят ръка за ръка. Четири години труд в упоритост и вяра. Четири години приятелство, откровение и обич, смях и сълзи, сила и устрем. Крачки напред, но и крачки встрани. За да извлечем най-доброто от себе си. И да продължим, като един неразделен, истински и щастлив клас напред към новото и примамливото”.

4-klas_simitli-2 4-klas_simitli-3 4-klas_simitli-4

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене