Гоцеделчевец на съд за разпространение на детско порно

Под ръководството на Районна прокуратура – Гоце Делчев се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 159, ал.4, вр. чл. 159, ал.2 по НК – разпространение на порнографски материал.

В качеството на обвиняем по делото е привлечен М.Т. В периода 18.07.2016 г. до 24.04.2017 г., в гр. Гоце Делчев, той многократно свалял на компютър видеоклипове с различен обем данни, чрез инсталирана програма eMule, предназначена за обмен на файлове по технологията „peer to peer“. Всички те били достъпни за потребители на мрежата eDonkey и представлявали порнографски материал, за чието създаване са използвани лица, изглеждащи като ненавършили осемнадесетгодишна възраст. След това обвиняемият ги разпространявал в интернет пространството до неограничен кръг потребители.

В хода на разследването е било установено, че през инкириминирания период по този начин М.Т. разпространил 78 видеофайла.

За извършеното престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание „лишаване от свобода“ до две години и глоба от хиляда до три хиляди лева.

struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене