Прогноза за времето – 19 юни (петък)

Днес ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в следобедните часове на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. В отделни райони от източната половина от страната валежите ще са временно интензивни, ще има условия и за градушки, съобщават от НИМХ. Ще духа до умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 24° и 29°, в София – около 25°.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца и през деня ще остане без съществена промяна.

Времето за Гоце Делчев ще е с променлива облачност и максимална температура 29 градуса.

Над планините облачността ще е значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна и на места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, в отделни райони временно интензивни. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 11°.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, на отделни места временно интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 23° и 26°, температурата на морската вода е между 20° и 22°, на север от н. Калиакра 17°-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

През почивните дни облачността ще е по-често значителна, купеста и купесто-дъждовна. Разкъсвания и временни намаления ще има в часовете след полунощ и преди обяд. Ще има и краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури, на повече места – в неделя. Ще духа умерен северозападен вятър. Дневните температури в събота ще са предимно между 25 и 30 градуса, в неделя – с 1-3 градуса по-ниски.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене