Вежди Рашидов ще съди България заради казуса с КТБ

вежди рашидов

Бившият министър на културата Вежди Рашидов ще съди България. Това обяви самият той в в предаването „Здравей, България“ на Нова ТВ. Стана ясно, че той и около 300 други вложители в КТБ ще заведат дело срещу страната.
„Ще съдим държавата, защото тя не си е вършила работата.
Заминавам за Монако, където ще се срещна с американския адвокат Ричард Шепърд. Ще разговарям с него да поеме делото срещу процент от иска“, обясни Рашидов.
Бившият министър обаче не уточни сумата по иска, тъй като всеки от ищците има различни суми, които са се съхранявали в банката.
Според закона държавата гарантира вложенията само до 100 хил. евро. Рашидов е сред хората, които има вложения в КТБ в размер, по-висок от гарантирания.
По думите му някои от хората, които ще заведат искове срещу държавата, имали вложения от по 60 млн. лв., сред тях имало и известни личности. Рашидов обаче отказа да посочи имената им заради банковата тайна.
„От държавата са нарушени закони в много клаузи. И до днес тя е пасивна“, допълни той.
„Сега има една опасност българските данъкоплатци два пъти да платят това нещо“, коментира още депутатът от ГЕРБ. Той е категоричен, че ако през септември банката не отвори, се очаква на улицата като безработни да излязат над 100 хил. души.
„Моята лична драма никога не съм я смесвал с политиката, която провежда Борисов. Той е длъжен да си стабилизира партията и да бъде държавник“, така Рашидов коментира позицията на лидера на ГЕРБ, че държавата трябва да гарантира само вложенията, които са по закон до 100 хил. евро.
Рашидов е категоричен, че срутването на КТБ е било медийна акция.
„Двама човека разклатиха националната сигурност. От дълго време насам тези медии не са медии, а са оръжия“, каза Рашидов и извади изрезки от вестници, като показа някои от заглавията: „Вежди върти бизнес с мъжа на Кунева“; „Синът на Вежди – ортак със жертва на „Наглите“.
„Драмата е, че прогониха и двете ми внучки и те повече няма да бъдат български данъкоплатци. Те отидоха заради тези медии на Терминал 2“, обясни Рашидов. Той се е мотивирал да съди държавата за това, че с неговите пари в КТБ са давани кредити, за да се финансират медии, които да пишат срещу него.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене