Работна среща във връзка с осигуряването на дърва за огрев в община Симитли

Осигуравянето на дърва за огрев и опазването на чистотата на въздуха бяха тема на дискусия на проведената днес работна среща между директора на ДГС – Симитли Иван Герин и кметовете в община Симитли.

Обсъден бе въпросът за създаване на организация за усвояване на дърва за огрев на населението на общината за 2020 година.

Продължава изготвянето на списъците на всички желаещи да закупят дървесина от ЮЗДП ТП Държавно горско стопанство – Симитли. В списъците се вписват трите имена, постоянен адрес на не повече от един член на домакинството, както и количеството дървесина, което има право да закупи, за одобрение.

Желаещите лица могат да се запишат в Общинска администрация –Симитли, отдел „Екология”, етаж 3, както и по кметствата в селата до края на месец юни. Това стана ясно на среща между кмета на община Симитли Апостол Апостолов, кметовете на всички населени места в общината, председателят на Общински Съвет Симитли – Владимир Христов и директорът на ДГС – Симитли Иван Герин. Директорът на Горското стопанство поясни, че за населението на община Симитли е подсигурена достатъчна дървесина за огрев, както широколистна, така и иглолистна.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене