Прогноза за времето – 18 юни (четвъртък)

Днес облачността над страната ще е по-често значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна и на много места краткотрайно ще превали. В планинските и източните райони валежите ще са временно интензивни и придружени с гръмотевици. 

Ще има условия и за градушки. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад.

Максималните температури ще са предимно между 24° и 29°, в София 24°-25°.

Това сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще остане малко по-ниско от средното за месеца.

Времето за Гоце Делчев ще е предимно облачно, кратък дъжд и максимална температура 20 градуса.

Над Черноморието облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. Временни разкъсвания на облачността ще има в часовете преди обяд. След обяд ще има валежи от дъжд, на места – временно интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 23° и 26°, температурата на морската вода е между 19° и 22°. Вълнението на морето ще бъде 1 – 2 бала.

В планините облачността ще е предимно значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна и на много места ще превали и прегърми. В отделни райони валежите ще са временно интензивни, ще има условия и за градушки. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 11°.

В петък следобедни валежи ще има на все по-малко места. Гръмотевични бури се очакват в източните райони на страната. Температурите ще бъдат между 23° и 28°, в София – около 23°, в южните и югозападните райони на места до 30°.

Всичко за времето у нас и по света можете да намерите на Sinoptik.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене