Без категория

Директорът на ОД на МВР Благоевград Г. Костов оглави ОД на МВР Бургас, днес го представят на състава, В. Митов е новият полицейски шеф на Пиринско

костов

След като направи една отлична дирекция и се отчете с благодарност към колегите си за добрата работа под негово ръководство, директорът на ОД на МВР Благоевград комисар Георги Костов заминава за Бургас. Днес изтече последният работен ден на полицейския директор в морския град и комисар Костов ще бъде представен на състава. Това са последните новини,свързани с отдавна коментарани полицейски рокади на територията на Пиринско.
Преди около час комисар Костов получи новата си заповед за назначение. Новият директор на ОД на МВР временно ще бъде началникът на охранителна полиция и заместник -директор Васил Митов. Началник на Криминална полиция и заместник директор става началникът на полицейското управление в Банско Христо Разсолков. Георги Костов ръководи успешно ОД на МВР Благоевград около 2 години, той управлява със собствен екип доведен от столицата. Преди около месец заместникът му М. Данаилов бе преместен на работа в главната дирекция на полицията в София, в София замина и началникът на Сандански Чавдар Николов. Въпреки ,че бяха спуснати на територията на региона трябва да се признае, че екипът Костов не постигна малко.
За първи път областната дирекция е на първо място в страната по комплексна оценка на резултатите. Министърът в оставка Цветлин Йовчев награди комисар Костов с най-високото отличие почетен медал, заради работата му на територията на ОД на МВР Благоевград и заради показаните резултати и писмено изрази благодарностите си към екипа му в Благоевград. Летвата пред новия полицейски директор Васил Митов, е вдигната високо . Митов е минал през всички нива на полицейската йерархия, беше началник на участъка в Симитли и след това бе преместен в Охранителна полиция, откъдето издигнат за началник.
Резултатите му като шеф на Охранителна полиция в ОД на МВР Благоевград са добри, което е повлияло на избора на комисар Костов, който предложил Митов за свой наследник. Из кулоарите на МВР се името на комисар Георги Костов се спряга като бъдещия главен секретар на МВР. Традиционно тежката полицейска дирекция в Пиринско е трамплин за директорите си. В момента един от местните директор Константин Титянов е заместник директор на национална служба Полиция.

struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене