Как да си взема парите от „Граве“ – България?

Чувствам се измамен – вече 10 години водя тази битка!

Доживях, уважаеми чи­татели на вестник „Градът“! Дойде време да ползвам дадената ми от медията трибуна, за да споделя един „Частен случай“ , който оба­че цели да предпази хиля­ди хора от необяснимите действия на една компания, която има стогодишна тра­диция в Европа. Говоря за „Граве“ – България, и нейно­то представителство в град Гоце Делчев. Преди точно десет години аз и моето се­мейство сключихме договор с „Граве“ – България чрез техен „лоялен“ брокер, дого­вор за създаване на валут­но-спестовна осигурителна програма. Брокерът ни чер­та­еше едни вектори и ни убеждава­ше, че пра­вим най-до­брото за себе си и близките си, защото с тези програми хем ще спестим пари за старини­те си, хем през това време ще сме застраховани и ще има­ме сигурност. Признавам си, човекът изглеждаше серио­зен, историята на компания­та – завидна… и решихме да се вклю­чим. Инвестирахме над 2000 евро в четири про­грами, две за мен и две за съпругата ми, едната беше застра­хователна със спесто­вен характер, а другата програма с предимно спестовен ха­рактер, казваше се „Евро сейф“. Пре­ведохме навед­нъж по две вноски, за да сме сигурни, че дори и да спрем да плащаме в рамките на десет години, вложените ни пари ще са га­рантирани за вземане и ще има и начислена лихва по тях. Уви! Нищо вярно!

През годините ни се слу­чиха доста неща, за които ни трябваше подкрепа от за­страхователя, но общо взето получавахме „мрън-мрън“, стигна се дотам, че решихме да си вземем парите и тога­ва тръгнахме по мъките. Па­рите трябвало да си вземем от банка „Алианц“, ходихме до тях, а от там ни казаха, че от нас чуват, че трябва да изплащат пари по валут­но-спестовни осигурителни програми на „Граве“ – Бълга­рия. Потърсих брокера, който се оказа, че е фалирал и вече си „копае лозето“ и не се за­нимава вече с тези неща. По­търсих и официално „Граве“ – България, откъдето взеха да ме прехвърлят по отде­ли, снимах полици, пращах и стоях на линия, защото „мое­то обаждане беше важно за тях“. И накрая нищо – лъсна поредната лъжа, па­рите съм щял да си получа като минат десет години, а ко­гато правех полиците и ги под­писвахме, това го ня­маше като условие. С големи бук­ви пишеше, че когато реша, мога да си ги взема, но спират за­страховки­те и осигу­ряването. Длъжен съм да при­помня на редовните читатели, че и друг път съм ви занимавал с този казус. От „Граве“ неведнъж ме плашиха със съд и пр, но уви – потънаха вдън земя. И ето минаха десет години – доказано и лоялно, отново потърсих „Граве“ – България за да си взема моите скром­ни 2000 евро, за тях бълха ги ухапала, за мен си са пари. Но не. Пари няма – духайте супата. Въртележка, моето обаждане е важно за тях но пари – няма. С една дума, ако направите такава поли­ца при тях, вземат парите и ти казват – благодаря. По­следно чувам, че трябва да си близък с някой от дирек­торите и мениджърите, за да ти се случат нещата, защото имало квота на изплащане – при едни – може, при дру­ги, лаици и тъ­паци като мен – не. Чувствам се измамен! Харам да им са паричките ми, но искам да предпазя тези, които мислят за бъдещето си, особено в това трудно време – пазете се. Аз се чувствам изма­мен, но съдът и прокуратурата ще решат дали е така. Не влизай­те в моя филм – ще ви натовари и няма да ви е интересен.

Очаквайте цялата история само в преда­ването „Свободни думи“ по Топ Преса ТВ и само на www.toppresa.bg и всички наши формати в социалните мре­жи и интернет.

Ъндърграунд с Веселин Стаменов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене