Отвориха мистичния куфар на Парцалев! Разбра се коя е тайната му любовница

Оказа се, че нищо не знаем за великия актьор

Куфарът с личния архив на любимия комик Георги Парцалев е отворен 30 г. след смъртта му. 

По съдържанието в него журналистът Георги Тошев е направил нова книга на звездата от „С деца на море“ и „Тримата от запаса“, която излиза по случай 95-годишнината от рождението му, пише ‘Телеграф“. 

Преди години историкът Борис Цацов получава от него куфар с личния му архив. Съхранява го дълги години, но не се осмелява сам да разкаже истината. След като прочита биографичните книги „Романът на моя живот“ (за Стефан Данаилов) и „Невена Коканова. Години любов“, решава да повери куфара с документи на Тошев.

„Тази книга е едно от най-трудните ми пътувания в професионалния ми живот. Разбрах, че всъщност нищо не знаем за Георги Парцалев. А с този куфар с архиви изскочиха толкова много и лични неща, които ни дават възможност да вникнем и разберем душевността на Парцалев. Това издание набляга на живота и ролите му; то е опит да се подреди и обясни случилото се“, коментира Георги Тошев.

Георги Парцалев (16.06.1925 – 1989) е от златната плеяда български актьори, чийто талант преодолява изпитанието на времето и остава в паметта на публиката над три десетилетия дори и след като напуска този свят. Изиграва повече от 70 театрални и филмови роли, предимно комедийни, които будят любопитство и днес у доста по-младото поколение.

По съдържанието в него журналистът Георги Тошев е направил нова книга на звездата от „С деца на море“ и „Тримата от запаса“, която излиза по случай 95-годишнината от рождението му, пише „Телеграф“.

Blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене