Проф. Иво Петров: Агресивността на К-19 намалява, ще има няколко ваксини и активни кислородни молекули, които го унищожават

По естествен начин остават тези мутации на вируса, които не ни убиват. По-агресивните си отиват с починалите болни. Имам много познати, които ми казват, че са с COVID и като попитам какви са симптомите ми казват – никакви.

Това заяви кардиологът проф. Иво Петров в ефира на Нова телевизия.

„Агресивността на вируса намалява, то не е живо същество, а е на границата между живото и неживото. Има само РНК, така че му трябва приемник, за да се развива и оцелява. Ултравиолетовите лъчи го убиват, озоновите частици също.

Има няколко вида активни кислородни молекули, които също го унищожават, не е само озона. Може да се озонира въздуха и да се озонира водата, защото вирусът се разпространява във фините прахови частици. България е пионер в тази област.

Нещата се случват чрез машина. Имам в кабинета си умалена машинка и я пускам по 5-6 пъти на ден. Отрицателните йони, които усещаме до водните басейни, повишават имунитета ни“, каза още той.

Попитан дали това е втора вълна, той заяви, че по-скоро не, а това се дължи на повечето контакти между хората. „Повечето случаи се дължат и на това, че се тестват повече лица. Например в САЩ се изследват само тези, които имат симптоми и това е грубо, но прагматично“, заяви проф. Петров.

„Не изключваме да имаме нов щам есента, както това се случва с грипа. Ваксината за него функционира един или два сезона и след това отслабва. В медицината никога не е абсолютно, няма да има медикамент, които да ни предпазва на 100%. Ще има много ваксини, няма да е една“, подчерта той.

Според него трябва да направим всичко възможно, за да не се затвори обществото пак, защото сме социални същества. „Няма да има такива варианти при които няма да могат болниците да приемат пациенти.

Има разработени механизми за приемане и обработването. Да не забравяме, че има по-големи убийци от COVID-19 като масивния инфаркт. Трябва да продължим да съществуваме в условията на една инфекция, която отслабва“, допълни проф. Петров.

https://www.vbox7.com/play:cb8418e5ec

Blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене