Избраха Бертрам Ролман за член на Настоятелството на Националната художествена академия

На провело се миналата седмица заседание Академичният съвет на Националната художествена академия (НХА) гласува и одобри издигнатата и внесена от проф. Греди Аса кандидатура на Бертрам Ролман за член на Съвета на настоятелите на НХА. Съветът на настоятелите на НХА се състои от 8 членове – дарители на висшето училище, личности с активна обществена позиция, представители на работодатели, на съсловни, браншови и професионални организации, представители на студентския съвет, на общината, в която е седалището на висшето училище, и на министъра наобразованието и науката.

Академичният съвет е важен оперативен орган, подпомагащ висшето училище за осъществяване на ефективно и прозрачно управление и за предоставяне на качествено образование и обучение.

Бертрам Ролман управлява „Пирин текс“ в Гоце Делчев. Фабриката е част от германската Rollmann & Partner Fashion Management GmbH, която има 100-годишна история в производството на облекло. Предприятието е сред най-големите производители на текстил и облекло на българския пазар.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене