Жените от Сърница пиели аналгин, криели заразата си от COVID-19

Фабриката за детски играчки в Доспат, която се превърна в огнище на COVID-19, ще остане затворена за още два дни, за да се извърши дезинфекция на помещенията й.

31 са вече положителните проби за вируса в града. Сред тях има жена, която е настанена в болница след влошаване на състоянието ѝ. Контактните лица на доказаните случаи са 60.

Нови 17 положителни проби са открити в предприятието, като всички те са на жители на Сърница, съобщи пред БНТ кметът на Доспат Елин Радев.

Това на свой ред провокира ръководството на общината да поиска допълнителни превантивни мерки за спиране достъпа на жители от Сърница до фирмите, в които те работят.

“Приехме да ограничим малко достъпа, за да не се разпространява коронавируса. Жените, които работят във фабриката, не са поставени под карантина. Взети са още 170 проби и тогава ще вземем решение дали да изолираме само смяната, дали да се затвори целия цех”, поясни Радев.

По думите му много от жените, които са идвали от Сърница, сутринта преди да минат през термометрите в предприятието в Доспат, са взимали по едно аналгинче, за да не отчитат термометрите и да бъдат допускани до работа.

Кметът на Сърница Неби Бозов отново призова съгражданите си да спазват социалната дистанция и личната хигиена. Той обясни, че в социалните мрежи са се появили призиви за неспазване на мерките срещу разпространението на COVID-19.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене