Извънредното заседание на Общински кризисен щаб в Доспат

Извънредното заседание на Общински кризисен щаб в Доспат с решение и препоръки към РЗИ – Смолян спешно да наложи карантинни мерки на всички работници и служители от дружеството „Наталия ММ“

Във връзка с възникналото огнище на COVID-19 в гр. Сърница, както и на факта, че жители на гр. Сърница работят в предприятия на територията на общ. Доспат, включително и такива с регистрирани положителни проби на COVID-19, препоръчваме на Директора на РЗИ гр. Смолян, на основание дадените му правомощия с чл. 63а, ал.2 от Закона за здравето, да наложи следните противоепидемични мерки на територията на общ. Доспат , както следва:

 

  1. Да укаже на управителите на всички фирми на територията на общ. Доспат да предприемат мерки за ограничаване на присъствието на работници и служители от гр. Сърница, на територията на община Доспат, съобразно разпоредбите на Кодекса на труда и др. предвидено в действащото законодателство на страната.

 

  1. Да наложи карантинни мерки на всички работници и служители от дружеството „Наталия ММ“ в предвидените от ЗЗ срокове, с цел недопускане разпространението на заразата на територията на общ. Доспат и съседните общини.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене