Отмениха насрочения за летището в София „Франкофоли“

Отмениха насрочения за летището в София „Франкофоли“, организаторът, екс зам. кметът Хр. Шопова изненадващо обяви: „Нямам нищо общо със събитието“

Фестивал „Франкофоли“, който от 5 г. се провеждаше в Благоевград, но след смяната на кметския екип се разбра, че се мести в София, няма да има тази година. Преди дни съобщение за отмяната му бе пуснато на страниците на събитието във Фейсбук и Инстаграм, а като мотив е посочено, че подготовката му е била възпрепятствана в месеците на извънредно положение заради Ковид-19.

Събитието трябваше да се състои на 19 и 20 юни на софийското летище. Новината за изместването на шестото издание на „Франкофоли“ от Благоевград в столицата обяви точно преди Нова година на профила си във Фейсбук директорът на фестивала Жерар Пон, отбелязвайки бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов като организатор на „Франкофоли” в България”.

„С г-н Камбитов нямаме нищо общо с организацията“, категорична бе вчера по телефона бившата зам. кметица на Благоевград Христина Шопова в отговор на репортерско питане за причините за отмяна на събитието и за броя на продадените билети. „Съобщението е на Софийска община, питайте тях“, заяви Хр. Шопова, а на въпрос не е ли тя организатор, категоричният й отговор бе: „Не! Как ще имаме нещо общо с организацията?! Това го обявиха г-н Томов и компания. Да си проверяват фактите. Няма такова нещо!“.

В културния афиш на Столична община обаче е отбелязано друго: организатор на музикалното събитие е „Алфа приоритиз“ ЕООД, чийто едноличен собственик и управител според Търговския регистър е Христина Шопова, а Столична община е партньор, който участва само с логистика и нула заложени средства за провеждането му.

Репортер на „Струма” се свърза и със Столична община.

„ Няма как да се случи тази година фестивалът, това е масово събитие с много хора и заради ситуацията и мерките заради коронавируса няма как да се проведе“, посочи директорът на дирекция „Култура“ в Столична община Биляна Генова и напомни, че събирания на толкова много хора не са разрешени, тъй като не може да се осигури безопасност на публика от 20 000 и повече души.

в.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене