Минералните басейни в с. Огняново пукат по шевовете

Минералните басейни в с. Огняново пукат по шевовете от почиващи, плажуващи: „Море не ни трябва“

Тумби от плажуващи превзеха басейните в Гърменското село Огняново, видя репортер на Pirirnsko.com.

Хора от всички възрастови групи, деца, каки и батковци,  майки и бащи, та чак до баби и дядовци препълниха хотелските комплекси в селцето в търсене на разхлада в минералните води на басейните.

Традиционно наплива от плажуващи е в събота и неделя, когато хора от цялата страна, та дори и от чужбина отдъхват там за радост на хотелиерите.

“ Море не ни трябва. Тук съчетаваме и вода и планина. А и цените са достъпни за вески джоб, не е като на морето, та било то и в Гърция“, коментират почиващите покрай басейните н с. Огняново.

През последните няколко години, селцето се превръща в една от най – предпочитаните от хората летни и зимни дестинации, твърдят и от туристическия бранш в Пиринско. От там разкриват още, че благодарение на минералните води в селото и тузарските комплекси, които никнат като гъби в него, курорта  все повече се налага като водещ за всички отпускари.

„Хората масово правят резервации за хотелите в с. Огняново. Напоследък прави впечатление е, че все по – голяма част от българите предпочитат да прекарат цялата си отпуска там, вместо само дните от уикенда”. Това твърди туроператорката от Благоевград Анелия Василева, която е  категорична също така, че в близките две години се очаква Огняново да стане марка № 1 на плажуващи и почиващи от цялата страна.

Минералните басейни в с. Огняново пукат по шевовете от почиващи, плажуващи: "Море не ни трябва" снимка 1

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене