С прекрасната си презентация седмокласничката Василена Гинчева от Първо ОУ Св.Св. „Кирил и Методий“ в Гоце Делчев сечели първото място в конкурса на Световният ден на околната среда

Тази година темата на Световния ден на околната среда бе Биоразнообразието – своеобразен призив за действия, борба с ускоряващата се загуба на видове и разрушаването на природата.

Конкурса се проведе под патронажа  на РУО Благоевград, а световната инициатива бе отпразнувана дигитално от учениците на 5 “В „ клас и Василена Гинчева от 7 “А „ клас в Първо основно училище Св.Св.“Кирил и Методий“ в Гоце Делчев. Презентациите бяха на теми: „Биоразнообразието“ „Време е за природа“ , Загуба на биоразнообразие и COVID-19, „Услугите на природата“ във връзка с отбелязване на 5 юни – Световен ден на околната среда (Биоразнообразие).

Така с първото място бе удостоена прекрасната презентация на седмокласничката Василена Гинчева от  Първо  ОУ Св. св. „Кирил и Методий“ в гр. Гоце Делчев.

На второ място бе класирана презентацията на Елена Мангелова от  ОУ  Св. св. „Кирил и Методий“, с. Кавракирово, а на двете трети места се наредиха работите на Айлин Мемиш от ОбУ „Христо Ботев“, с. Дъбница община Гърмен и на групата по интереси „Химията-лесна и интересна“ от СУ Св. св. „Кирил и Методий“, с Брезница община Гоце Делчев.

Учители и родители благодариха на РУО Благоевград – за инициативите, в които се изявяват децата  им.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене