Шестокласничка от Трето ОУ с грамота от 49-ия епистоларен конкурс

 

„Здравейте, госпожо Стоянова…“

„Вярвам, че светът, в който живеем, може да стане по-добър, ако обърнем внимание на нещата, които на пръв поглед изглеждат незначителни…“

Тези думи са част от откровението на едно дете, което по изключително емоционален и оригинален начин изразява своите мисли и чувства  в писмо до възрастен човек.

Със своето послание шестокласничката Станимира Василева от Трето ОУ „Братя Миладинови“ – гр. Гоце Делчев, получи грамота за участие и отлично представяне в 49-ия епистоларен конкурс на тема: „Напиши послание до възрастен човек за света, в който живеем“.

Грамотата си Станимира получи преди броени часове по пощата от организаторите.

Международният епистоларен конкурс е организиран от „Български пощи“ ЕАД, Всемирния пощенски съюз и ЮНЕСКО.

Целта на конкурса е подобряване на грамотността чрез изкуството на писане на писма и насърчаване на участниците да изразят своята креативност и да усъвършенстват езиковите си умения.

Талантливата ученичка завършва своето послание с провокиращите чувства думи: „Промених себе си към по-добро, благодарение на Вашите съвети и подкрепата на моето семейство. Чувствам, че светът ни ще стане по-хубав, ако повече хора се разделят с поне една своя отрицателна черта, с която гледат негативно на живота, на човека срещу себе си, с която нарушават хармонията в природата. Какво ли ще се случи, ако я заменят с положителна?“.

Поздравления за Станимира и нейния ръководител Александър Халачев!

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене