Прекратиха договора за управление на скандалния директор на „ДГС Струмяни” Б. Котузов, това е 5-ото му уволнение за 5 г.

Директорът на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов прекрати договора за управление на директора на „ДГС Струмяни” Борислав Котузов. Заповедта е с вчерашна дата, но до края на работния ден не бе връчена на Котузов, тъй като той не беше в сградата на Горското.

Конкретният мотив за уволндиректорътението на горския цар бе проверката от края на мината седмица, когато служители от ЮЗДП откриха в Струмяни рязани дървета без разрешително, гниеща по складовете дървесина, непочистени сметища, неточно извършена есенна инвентаризация на тополовите култури, сериозно изоставане при изпълнение на финансовия план, неотбелязани на терен просеки и извозни пътища и много други фрапиращи нарушения.

Протоколът от проверката обаче бе само върхът на айсберга, защото миналия месец дърводобивни фирми от Кресна обявиха бойкот на „ДГС Струмяни”, а собствениците им декларираха в писмо до ЮЗДП, че ще възстановят съвместната си дейност едва след като Котузов бъде уволнен.

Това е петото уволнение на Борислав Котузов от директорски пост в системата на горите през последните 5 години и всяко от тях е свързано с многобройни нарушения в дейността на съответното стопанство. Затова все по-любопитен става въпросът кой и защо го връща на работа.

Според наши източници най-вероятно начело на „ДГС Струмяни” ще бъде назначен Христо Делин, който от 1 г. е начело на Горското в Петрич. Инж. Делин е магистър по Горско стопанство от Лесотехническия университет – София, с дългогодишен професионален опит в системата на горите, работил е като началник горскотехнически участък в „ДГС Благоевград”, старши лесничей в „ДГС Пазарджик”, директор на горските стопанства в Пещера, Пловдив, Костенец, Белово, Доспат, както и като директор на РДГ – Пазарджик.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Борислав Котузов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене