Милко Бошнаков от Сатовча, защити докторска научна степен

Още не навършил 30  години, прекрасният фолклорен родопски изпълнител Милко Бошнаков от Сатовча, защити докторска научна степен

Вчера, след блестяща публична защита на дисертационнен труд на тема: „Българската фолклорнопевческа традиция в Долен и Сатовча“, авторитетното петчленно научно жури в състав: проф. д. изк.н. Румен Потеров, проф. д.ф.н. Албена Георгиева-Ангелова, проф. д-р Костадин Бураджиев, доц. д-р Бинка Добрева и доц. д-р Георги Петков присъди на прекрасният форклорен изпълнител от Сатовча Милко Бошнаков образователната и научна степен „доктор“.

Милко Бошнаков е един от многообичаните изпълнители, както в Гоцеделчевският регион,  така и в Родопите от където черпи своята любов, вдъхновение и безспорен талант към  родопската песен.

Милко Валентинов Бошнаков е роден в град Гоце Делчев през 1991 г. Израснал е в с. Сатовча, а с музика започва да се занимава още от 5 годишна възраст. Първоначално е бил инструменталист (тамбурист), това по някакъв начин отключва страстта и желанието му да пее. Професионалното му израстване започва с постъпването му в Благоевград като студент в ЮЗУ „Неофит Рилски“ специалност „Изпълнителско изкуство”. Там се среща с професионалисти като Мариана Манолева, Петьо Кръстев, доц. Георги Гаров, проф. Николай Цветков за които той  споделя:

„Те ме направиха това, което съм и ме научиха да обичам, да оценявам колко велик, пъстър и многообразен е нашият фолклор и как трябва да се гордеем и пазим това, което притежаваме.“

Милко Бошнаков изпълнява песните от своя роден край. Стреми се да издирва непопулярни и нечути песни, които претворява по свой собствен начин.

Топ Преса поздравява Милко Бошнаков с придобитата научна степен „доктор“ специалност „Теория и практика на изпълнителското изкуство“ и му пожелава много творчески успехи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене