Равносметката: Щети за стотици хиляди левове след пожара в Кърналово

Стотици хиляди левове щети след огъня, който изпепели склад и камион в зеленчукова борса късно снощи, съобщава БНТ.

Десетина склада са напълно унищожени задено със стоката в тях, както и хладелен камион.

Пожарът пламна снощи след 10 часа. Той продължи повече от час, а пламъците се виждаха от Петрич и Сандански. Не е ясно от къде е тръгнал огъня. Вероятните причини са две. Едната – от изгорелия товарен автомобил, а другата – възникнал пожар в халетата.

Четири екипа пожарникари от Петрич и Сандански гасиха огъня, сигналът за който е подаден в 21.36 ч.
Изгоряла напълно е част от халето с площ 800 кв.м., с над 12 клетки, както техника-компютри, климатици, стока-внос от Гърция, касови апарати, фактури за произход на плодове и зеленчуци. В 9 ч. започна оглед от полицията, причините за пожара се изясняват.
„Снощи дойдохме на място около 21,30. Имаше доста хора, пожарникари и полиция, които се грижиха за безопасността на хората, опитващи се да спасят продукция. Пожарникарите овладяха положението и с помощта на екип от Сандански. Има изгоряла стока за стотици левове. Нямаме информация от какво е тръгнал огънят“, каза кметът на село Кърналово Николай Златков.
„Шашнат съм и не знам нищо. Не знам колко са загубите, трябва да ги смятам. Надали има опит за умишлен палеж. Нямам застраховка, стоката е временна. Имам договор за наем, който е изгорял в склада“, каза един от наемателите на склада Румен Дамянов. Той има още едно хале, което за него остава единствено препитание.
Спасени от пожара са четири товарни автомобила и съседно складово помещение. При инцидента няма пострадали хора и служители на РДПБЗН-Благоевград. Причините за пожара са в процес на установяване. Образувано е досъдебно производство, съобщават от полицията.
Край Кърналово има две борси: частна, на която се предлагат плодове и зеленчуци – предимно внос от Гърция. На държавната борса в съседство с горялата се предлагат зеленчуци българско производство.
pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене