Безброй изненади за децата на Благоевград на 1 юни

Най- слънчевият празник ще започне от 10:00ч. с концерт на пл. „Македония“, където  участието ще вземат : Фолклорна група ,,Бисери“, Детска вокална формация „Мая“, Балетна школа „Кроазе“ към ЦЛТРДБ, Божана Митова, Денс  студио „Дежа Вю“, с ръководител Ани Хачатрян, Танцова формация „Астра“- Благоевград, с ръководител Галина Златкова, Танцов клуб „Блясък“,с ръководител Лидия Томова. Водещ на събитието ще бъде актрисата и режисьор Жанет Керанова.

Паралелно с танците и веселието на площада ще се състои и детска шоу-програма на Аниматорска група „Мини“, която е подготвила игри и предизвикателства за децата на Благоевград. Община Благоевград ще осигури много изненади и подаръци за празника на детето. Финал на празничната програма на пл. ,,Македония“- 12:00ч.

Община Благоевград е подсигурила и целодневен спортен маратон, под надслов „ Спортувай! Бъди щастливо дете!“  в Парк Бачиново /Въжен парк/ от 10:00ч. до 18:00ч. – бейби кръг и батут. Всички деца, които са любители на спорта, ще могат да се забавляват през целия ден, напълно безплатно.

,,Спотувай с АК- Джордан“  също Ви очаква в Парк Бачиново /шатра до чешмичката/- от 10:00ч. – 12:00ч.

От 11:00ч. – 12:00ч. ДФК „Орлетата“ организират спортни игри и футбол за децата на Благоевград – мястото е в Парк Бачиново /тревен терен до р-т „Сити Парк”/

Изненадите и заниманията подготвени за децата, намиращи се в Парк Бачиново не приключват с това. ШК „Виктори“  е организира Шах-Мат/ Workshop в шатра до чешмичката- от 11:00ч. до 12:30ч.

В градинката пред  чешмичката, където е старта на маршрута, от 13:00ч. до 14:00ч., СКОБ „Младост“ са организирали Workshop по ориентиране.

На бейзболното игрище „Портър Парк“, КБС „Бизоните“ са подготвили Workshop по бейзбол-начало 16:00ч. до 18:00ч.

В 17:30 до 18:10 на тревния терен до р-т  ,,Сити Парк“, парк Бачиново, ДЮФК „Хлапетата“ ще организират футболен мач.

От 10:00 – 16:00ч. – Градска художествена галерия- Благоевград, организира конкурс за детска рисунка – „ Моето незабравимо лято“.  Награждаването на участниците ще бъде в 17:00ч., където ще бъдат раздадени много подаръци и грамоти за участие. Ще бъдат определени  шест картини, на малките художници, на които ще бъде направена самостоятелна изложба, разположена в Галерията.

От 11:00ч. Регионална библиотека ,,Димитър Талев“ ще представи Талисмана на децата на Благоевград. Библиотеката  е  подготвила и изложба на атрактивни детски 3D книжки, както и прожекция на детски филми – до 17:30ч.

В парк Градска градина, от 11:00ч. до 12:00ч., Камерна опера Благоевград  ще представи „Бастиен и Бастиена“ от Волфганг Амадеус Моцарт.

На площад „Народни будители“,амфитеатралното пространство между Младежкия дом и Музея,  Куклен театър- Благоевград ще представи “Фолклорна магия от Пирин“, с начален час начало 12:00ч. до 13:00ч.

Регионален исторически музей-Благоевград, също е подготвил изненада за децата – „Пътуване в света на пеперудите“ – от 16:00ч. до 17:00ч.

За първи път в Благоевград ще има организирани театрални представления по кварталите на града, сцени на открито и разбира се – вход свободен.

От 15:30ч.- 16:30ч. в двора на Езикова гимназия “Акад. Людмил Стоянов“ – Драматичен театър „ Никола Вапцаров“ ще представи „Красавицата и звяра“ от Димитър Жеков, с режисьор Жанет Керанова.

В двора на СУ „Иван Вазов“, Куклен театър Благоевград  ще представи „Фолклорна магия от Пирин“ – начало 16:00ч. до 17:00ч.

За всеки, който не е успял да се наслади на спектакъла на  Камерна опера – „Бастиен и Бастиена“ от Волфганг Амадеус Моцарт , в парк Градска градина, може да го направи от 17:00ч. до 18:00ч. отново там.

Куклен Театър-Благоевград ще продължи с представянето на „Фолклорна магия от Пирин“ в кв. Еленово, паркинга на плувен басейн – 18:00ч.- 19:00ч.

Драматичен театър „Никола Вапцаров“ ще сложи края на изпълненият с емоции детски празник 1-ви юни.В двора на IV ОУ „ Димчо Дебелянов“ ще се представи „Красавицата и звяра“ от Димитър Жеков, с режисьор Жанет Керанова.

Със съдействието на Парти агенция ,,Смайли Кидс“  усмивките и забавленията ще бъдат пълни! Обичайните приказни герои от PAW Patrol /Пес Патрул – Скай и Маршал, Олаф от ,,Замръзналото кралство“, Смърф и любимият Мечо Пух ще приветстват децата за празника.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене