И ДПС върна мандата за съставяне на правителство

плевнелиев - местан

Държавният глава Росен Плевнелиев връчи проучвателния мандат за съставяне на правителство на председателя на ДПС Лютви Местан, който го върна веднага, предаде БГНЕС.

Възможностите на 42-ото Народно събрание да излъчи друго правителство са изчерпани. Страната се нуждае от ново правителство, каза Местан.

Междувременно приключи и най-вероятно последното заседание на Министерския съвет. След него Пламен Орешарски коментира, че оставката, която е подал, е била контролирана. Оставката стана факт, защото двете парламентарни групи, които подкрепяха кабинета, „нещо не се разбраха“, заяви министър-председателят.

Според Орешарски няма никаква драма в решението на ГЕРБ да се откаже от актуализацията на държавния бюджет. Причината – изпълнението на финансовата рамка към момента вървяло в границите на нормалното. Актуализацията на бюджета просто щяла да позволи на служебния кабинет да работи по-спокойно, смята Орешарски.

Някои от вас, които тук ми задавате тези въпроси, вероятно получавате по-големи заплати от моята. Заплатата ми не е много голяма, каза на изпроводняк Орешарски, цитиран от ПИК.

actualno.com

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене