Община Благоевград върви на самотек, не е изготвила нито един европроект, парите за заплати свършват

Нито едно проектно предложение за кандидатсване по европейските фондове не е изготвило ръководството на Община Благоевград през последните шест месеца.
Проектите, които в момента се изпълняват, са реализирани от предишното кметско ръководство.

„Нямам идея защо администрацията, ръководена от Румен Томов, не работи в това направление, още повече че финансовото състояние на общината е много тежко и европейските средства биха били глътка въздух в реализирането на важни и обществено значими за всички проекти“, коментира на пресконференция Андон Тодоров, председател на общинския съвет.

Той допълни, че в момента се изпълняват само три важни инфраструктурни проекта – за изграждане на LED осветление, за електронна система за градския транспорт и за подлеза при квартал „Грамада“.

За последния проект Тодоров бе категоричен, че се бави и кметската администрация действа мудно. Той бе спрян заради объркана процедура при обявяване на обществената поръчка за изпълнител от предишния управленски екип.

„Общината обаче трябваше още през януари да пусне нова процедура за избор на изпълнител и сега можеше отдавна да е започнало реалното изграждане на подлеза, още повече че по време на извънредното положение строителните дейности не бяха забранени“, коментира Тодоров.

По думите му, по отношение на европейски проекти Община Благоевград върви на самотек.

Председателят на Общинсикя съвет заяви, че финансовото състояние на Общината е критично и е напълно възможно за юни месец да не могат да бъдат заплатите на общинските служители. Имало и десетки неизплатени средства по сключени договори, които, ако отидат в съда, ще се стигне до запори на сметките на Общината.

Очаквайте подробен видео репортаж от мястото!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене