Новата шантонерка на олигарха Божков – агент Сашо, с поредна порция лъжи за Пеевски

  • Смени белградския с дубайски крадец, тъй като траншовете на БГ Мадоф понамаляха
  • Клевети Пеевски по заръка на мейнстрийма на подсъдимия Прокопиев

Видният агент от ДС Илиян Василев, който е част от мейнстрийма на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев, ожали колекцията на Васил Божков и го обслужи като шантонерка с пълно меню.

По всичко личи, че кредитният фараон Цветан Василев, който окраде КТБ, е понамалил траншовете към агентурата на ДС. Иначе няма как да си обясним патоса в защитата на обвиняемия олигарх Божков, който се покри в Дубай, от страна на куката от ДС Сашо.

В сълзливия си пост във Фейсбук, разпръснат веднага от пресцентъра на Цветан Василев – сайта „Фрогнюз“, на друг виден агент на ДС – Огнян Стефанов (Академик), Сашо ни разказва приказки за наивници: как колекцията на новия му покровител трябвало да остане за поколенията въпреки разточителния начин на живот на олигарха – яхти, любовници, скъпи имоти зад граница, за което и самият Сашо признава в поста си. Подобно на ментора си и Илиян Василев услужливо пропуска, че голяма част от тази колекция всъщност не е регистрирана и не обелва и дума, че тя е

трупана чрез 700 млн. лева неплатени такси от хазарт

а също рекет, изнудвания и убийства.

Разбира се, Сашо не пропуска да засвидетелства и верноподаничеството си към Прокопиев. Агентът се отчита на мейнстрийма с реверанс и към Каолиновия олигарх, който в неговите очи е чист като сълза. Опитва се да го изкара жертва, тъй като запорите на КПКОНПИ били заради медията му, а не заради неговите афери за пране на пари покрай „Каолин“. Прокопиев и съпругата му са с 200 млн. лева запори на дружествени активи с неясен произход. Имането явно е натрупано покрай „Каолин“ – един от най-големите дарове за олигархията, раздавани от Командира на тъмния преход Иван Костов. Неговото управление беше проядено от корупция, приятелски кръгове, братовчеди в приватизацията и налагане на модела на паралелната държава. Както и от наплив на пълчища от ченгета, инсталирани от Командира на ключови места, за да се овладеят важни сектори на икономиката и политиката.

Само че агентът не пропуска да избълва лъжи

по адрес на депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски и най-вече заради кампанията с даренията за спасяване на човешки животи в битката с коронавируса. Клеветите са оформени като напълно завършено агентурно съчинение, на което водещите офицери на Сашо от Първо главно управление на ДС (външнополитическото разузнаване на режима) биха завидели какъв достоен ученик са отгледали. При ченгетата няма морал, понеже той е потъпкан още с клетвата им пред ДС. Сашо винаги е работел за пари. И тоталитарната тайна служба го е бутала по кариерната стълбица. Първо е съгласувано назначението му в отдела „Най-развити капиталистически страни“ на казионното БЗНС, после и самото му членство в Земеделския съюз, който играеше ролята на патерицата на БКП и беше инфилтриран от агенти на ДС.

Мафиотската структура, която Сашо крие

включва Божков и Цветан Василев. Връзката между белградския и дубайския крадец лъсва не само от общите снимки на БГ Мадоф и хазартния бос. Тя се разкрива от факта, че техен пръв приятел е международният аферист Барак Алон, който източи две банки в Централна Европа. Навремето Алон беше съветник на Цветан Василев в Европейската комисия. Това лъсна от визитка на Атлантическия съвет. Пет милиона долара е струвало приятелството между бившия губернатор Бил Ричардсън и банкера беглец Цветан Василев. Парите са от източения трезор. Те са били плащани в продължение на четири години на Атлантическия съвет, в който е Ричардсън. Няма нищо чудно, че бившият губернатор надува балона „Магнитски“ с лъжите на БГ Мадоф.

Сега стана ясно, че Божков е качвал на борда на частния си самолет „Бомбардие“ афериста Алон и го е разхождал със свръхлуксозната яхта „Морски сокол“ срещу 610 000 долара наем на месец. В тузарската вила „Еделвайс“ във френския курорт Куршевел компания им е правил и главният изпълнителен директор на bTV Флориан Скала, която стана нарицателна като Божков (bTV) тв, за да се скрепи връзка с мейнстрийма на Прокопиев.

За ченгетата като Сашо днес са характерни не само двуличието, ревностно криене на миналото и разпадът на илюзиите. Навремето той се кълне пред ДС, че приема сътрудничеството „по идеологически, морални и политически подбуди, тъй като е възпитаван в този дух“. В досието му има хвалби от вербовчика му старши лейтенант Христо Христов. Нещо като диплома за отлична атестация за привързаността на секретния сътрудник към режима. Сашо е шпионирал навремето НАТО, САЩ и Великобритания и е сред най-ценните агенти на ПГУ на ДС. Защитен е дори от свръхсекретната система „Вега“ на управлението, сочат документите, разсекретени от Комисията по досиетата, с копие от които „Телеграф медиа“ разполага. Заедно с авера си Академик са шпионирали гражданите на Обединеното кралство.

Днес Сашо ни се представя като прозападно ориентиран, русофоб и голям спец по енергетиката. Дори се опита да се изкара и дисидент, борел се срещу режима преди Десети ноември. Каква наглост и мимикрия, типична за провалените ченгета от ДС и провалените им илюзии. Сашо вероятно го прави и от злоба и завист заради тъмното си минало и също така за финикийски знаци. Дали са от Белград или от Дубай – това няма значение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене