„Коронавипуск 2020“ в Разлог празнуват

„Коронавипуск 2020“ – така завършващите ученици от СУ „Братя Каназиреви“ в Разлог се нарекоха символично и под този надслов спазвайки противоепидемични мерки успяха с много креативност и интересни идеи да организират своето изпращане.
Само един ден, след като получиха разрешение от община Разлог и РУ на МВР абитуриентите от Разложката гимназия подготвиха забележително и запомнящо се тържество. Младежите се събраха пред една от бензиностанциите в началото на града и с автомобили с по двама човека вътре преминаха през центъра на Разлог, по улица „Шейново”, по улица „Екзарх Йосиф“ и  се събраха  в двора на гимназията.
Входът на учебното заведение бе украсен с балони, а отвътре ги очакваха облечени със същите тениски, с надписи, като на учениците  – Коронавипуск 2020 учители, които им подаваха копринени ленти с дължина 2 метра, за да спазят задължителната дистанция. В двора на училището преподавателите бяха обособили кръгове с разделителни линии от балони, за да не се доближават един до друг учениците. “Всеки автомобил спираше отпред, където родители и приятели ги посрещаха с овации и отброяваха задно с младежите до 12.

Директорът на СУ“Братя Каназиреви“ Марияна Попадийна в същия дрескод – тениска с актуалния надпис Коронавипуск 2020 приветства учениците с прочувствено слово, и им благодари за старанието през изминалите години, за показаните отлични резултати –   28 от 45 общо завършващи ученици от двата класа от випуск 2020  година, са показали отличен успех през петте си години на обучение.
Трима от младежите са издържали успешно изпита по английски език за Кеймбридж и са приети в утвърдени висши учебни заведения в чужбина.
В училищния двор, където завърши  атрактивното и уникално изпращане не бяха допуснати родители и външни лица, присъстваха и само определен брой учители – класните ръководители и преподаватели по водещи специалности.
Младите хора показаха, че са отговорни и дисциплинирани и спазиха всички ограничения заради извънредната обстановка. Пожелаха си да могат по-скоро да скъсят дистанцията и се събират отново заедно, както обичат, и да могат в деня на получаване на дипломите си, да се снимат всички един до друг на стълбите на любимата гимназия, както поколения преди тях. Чудесната организация, в която се включиха учители, родители с много ентусиазъм и вдъхновяващи идеи, показа, че въпреки ограниченията с мисъл и креативност нещата се получават.
Ученици от другите гимназии в Разлог показаха не по-малко творчески дух и емоция.
На площад „Преображение“ в центъра на Разлог, където според традицията се събират абитуриентите всяка година, пяха и също броиха до 12, и играха хоро, но не хванати един за друг, а държейки кърпички, знамена и др.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене