160 – та годишнина празнува Първо ОУ в Гоце Делчев

Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев празнува 160 години от своето създаване. Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов поздрави колектива и учениците от училището по повод специалния им празник.

Уважаема госпожо Дерменджиева, скъпи учители,

Щастлив съм, че мога да Ви приветствам по повод 160-та годишнина от създаването на Първо основно училище „Свети Свети Кирил и Методий“ гр. Гоце Делчев. Тази наистина впечатляваща годишнина е повод за радост и гордост.
За тези 160 години, Първо ОУ се е превърнало в еталон за качествено образование, в пазител на българската просвета, духовност и традиции. То е много повече от училище – любимо място за учениците, център за образование, култура и възпитание в патриотизъм, но и в модерни технологии.
Живеем във време, лишено до голяма степен от ценности и морал, затова нуждата от добро образование и духовност сред обществото ни е все по-осезаема. Щастлив съм, че точно при вас, в Първо ОУ, учениците, техните родители, а и целият учителски колектив намират смисъл, стимул и вяра да се развиват. В тези трудни времена на физическа изолация, Вие показахте, че сте не само способни и пълни с идеи да предоставяте най-доброто на своите ученици, но сте достатъчно мотивирани и подготвени, за да се справяте с всички предизвикателства – като дистанционното обучение, например.
Уважаема госпожо Дерменджиева,
Скъпи бивши и настоящи учители и ученици,
Бъдете здрави, щастливи и все така мотивирани да пазите нашите традиции и доброто образование, както през всичките 160 години досега! Бъдете все така добри и всеотдайни професионалисти, радвайте се на успехите на вашите ученици!
Честит юбилей! За още много успешни години!
С уважение,
ВЛАДИМИР МОСКОВ
Кмет на община Гоце Делчев

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене