Депутатът от ГЕРБ Георги Динев с новина за всички фенове на „Цар Футбол“ ⚽️

Министърът на младежта и спорта г-н Красен Кралев утвърди указания за прилагане на потивоепидемичните мерки, както и Концепция и насоки за възобновяването на тренировъчния и състезателен процес в професионалния футбол.
Основната цел е да бъде намален рискът от заболяване сред всички участници в шампионата в Първа лига и турнира Купа България. Подробно са описани условията, при които е позволено провеждането на футболни двубои, както и максималния брой на лицата, които имат право да присъстват на стадиона в отделни часови периоди.
Въвежда се регулярно тестване на лицата, които директно или индиректно участват в тренировъчния и състезателния процес. Лекарите на отборите са отговорни за организацията на тестването и документирането на резултатите.
Всички клубове ще бъдат запознати с информационна кампания за поддържане на оптимална хигиена и ще бъдат задължени да подпълват въпросници за евентуални подозрителни състояния по време на тренировки и мачове.
След утвърждаването на мерките няма пречки професионалните отбори у нас да участват в контролни срещи, които са разрешени от 27.05.2020 г.
Концепцията е разработена от Българския футболен съюз и одобрена от министъра на здравеопазването.

Пълният текст на документа, можете да прочетете тук:

www.mpes.government.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене