Лидерът на БЗНС – Благоевград сваля доверието си от кмета Румен Томов! Венцислав Кавазов пред Топ Преса: В петък ще дам пресконференция!

Лидерът на БЗНС Благоевград Венцислав Кавазов, който вя знамена на протеста в подкрепа на кмета Румен Томов, се отцепи от отбора на градоначалника. „Кадровата политика на Томов е причината земеделският лидер на оттегли подкрепата си, която е дал на управляващите в Благоевград.“. Кавазов все още не е съобщил официално за разрива.

В Благоевград обаче упорито се говори, че вятърът на промяната задухал след назначаването на бившия шеф на ВиК Благоевград и активист на ГЕРБ Божидар Спасов. Той заема поста на Любомир Терзийски като шеф на отдел „Отбранително- мобилизационна подготовка.“ Припомняме, че Кавазов беше сред водачите на протестите в подкрепа на ГЕРБ по време на краткото управление на правителството „Орешарски“. Той даже беше сред задържаните, но после се раздели с партията. От решението на Томов да назначи Спасов неприятно били изненадани от редиците на БСП. Спасов беше уволнен от Лиляна Павлова, тъй като Благоевград беше поставен на воден режим.

Кавазов успя да вкара двама общински съветници, съвсем млади, но много скоро се ориентираха в обстановката и се вписаха в екипа на Румен Томов много здраво. Това са 28- годишният Благовест Стоицов, които оглави Комисия по жалби и контрол изпълнението на решенията на Общински съвет и мониторинг на обществените и възлагателните поръчки. Стоицов е търговски представител на очила.   И двамата от БЗНС са председатели на комисии.   Комисия по социална и жилищна политика оглави Любомира Хамбарджийска, също човек на Кавазов.

Топ пРеса успя да се свърже със лидерът на БЗНС – Благоевград, който пред наш репортер беше лаконичен:“В петък ще дам пресконференция по случая“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене